طرز تهیه قهوه با موکاپات به روش ایتالیایی ها

به گزارش تور فرانسه، موکاپات یکی از محبوب ترین و کاربردی ترین وسایل آشپزخانه برای هواداران قهوه است. در این مقاله از بلاگ خبرنگاران به طرز تهیه قهوه با موکاپات، پرداخته ایم. پس اگر شما هم از هواداران تهیه قهوه به سبک ایتالیایی ها در منزل هستید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

طرز تهیه قهوه با موکاپات به روش ایتالیایی ها

قهوه مناسب برای موکاپات

به طور کلی برای تهیه قهوه اسپرسو، دانه های برشته شده قهوه که درخشان و خشک هستند، مناسب تر خواهند بود. شما می توانید دانه های درشت قهوه را خریداری نموده و در منزل قبل از مصرف آسیاب کنید. البته برای صرفه جویی در وقت، خرید قهوه آسیاب شده تیره پیشنهاد می شود.

از لحاظ میزان، بهتر است دانه های قهوه کاملاً آسیاب شده باشند. در واقع دانه های تیره، درخشان و خشک قهوه که به صورت میانه رو به ریز آسیاب شده اند، برترین نوع قهوه برای آماده کردن اسپرسو با موکاپات خواهند بود. قهوه ریز آردی گزینه مناسبی برای دم کردن از طریق موکاپات نخواهد بود. چرا که اگر دانه های قهوه بیش از حد ریز شده باشند، آب در موکاپات نمی تواند به راحتی از میان پودر قهوه حرکت کند. در نتیجه طعم تلخ سوختگی در قهوه حاصل ایجاد خواهد شد.

خرید پودر قهوه از فروشگاه اینترنتی خبرنگاران با تخفیف بیشتر!

طرز تهیه قهوه با موکاپات

مرحله اول

قهوه ای که از طریق موکاپات دم می شود، قهوه اسپرسو نام دارد. برای تهیه این قهوه شما در ابتدا باید دانه های آسیاب شده قهوه را آماده نمایید. سپس سبد قهوه موکاپات را از دانه های قهوه آسیاب شده پر کنید. برای صاف شدن سطح سبد قهوه می توانید از یک چاقو یا پشت قاشق استفاده نمایید. توجه داشته باشید که در تهیه اسپرسو به این روش احتیاجی به فشردن دانه های قهوه با تمپر یا وسیله ای مشابه آن نخواهید داشت. تنها کافی است که سطح سبد قهوه را به آرامی صاف کنید.

مرحله دوم

مخزن آب موکاپات را که در پایین آن واقع شده است، تا زیر سوپاپ فشار از آب ولرم پر کنید. سپس سبد قهوه را روی مخزن آب قرار دهید. در آخر مخزن بالایی موکاپات که مشابه قوری است را با قسمت های دیگر چفت کنید. توجه داشته باشید که برای داشتن قهوه اسپرسو با کیفیت بالا بهتر است از آب جوشیده شده یا آب حاصل از دستگاه تصفیه خانگی استفاده نمایید.

حتما بخوانید: سفرنامه آشنایی با انواع قهوه

مرحله پنجم

حال می توانید گاز را روشن نموده و موکاپات را روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید. به تدریج آب داخل مخزن موکاپات به جوش می آید. حرارت زیاد باعث زود جوش آمدن آب و لبریز شدن قهوه می شود. آب جوش حاصل با فشار از میان دانه های قهوه موجود در سبد حرکت می نماید. در نتیجه دانه های قهوه دچار انبساط می شوند. همین امر فشار میان دو مخزن را بیشتر می نماید. میزان این فشار یک تا دو بار است.

مرحله ششم

قهوه حاصل، از نازل موجود در محفظه بالایی موکاپات خارج می شود. معمولاً این خارج شدن با صدایی همراه است. زمانی که قهوه حاصل کاملاً از نازل خارج شد، شعله گاز را خاموش کنید. قهوه آماده شده را داخل یک فنجان ریخته و سرو نمایید.

حتما بخوانید: طرز تهیه قهوه اسپرسو با دستگاه

روش دوم طرز تهیه قهوه با موکاپات

در روش دوم طرز تهیه قهوه با موکاپات باید قبل از بستن قسمت قیفی شکل قهوه ساز روی محفظه پایینی، آب را بجوشانید تا عطر و طعم قهوه کمی متفاوت شود. قهوه ای که با هر یک از دو روش ذکر شده آماده می شود، مزه خاص خود را دارد، به همین خاطر توصیه می کنیم هر دو روش را امتحان کنید و شیوه ای را که باب میلتان است انتخاب کنید.

زمانی که از قبل آب را به جوش می آورید، قهوه شما طعم خوشایندتری می گیرد، زیرا در شیوه اول ممکن است قهوه شما کمی مزه سوختگی به خود بگیرد. از طرف دیگر قهوه روش دوم داغ تر از قهوه اول خواهد بود، زیرا ممکن است میزانی از آب سرد در محفظه زیرین موکاپات به جای مانده باشد که در نهایت دمای قهوه شما را موقع سرو پایین می آورد.

حتما بخوانید: مهمترین خواص قهوه اسپرسو

نکات تکمیلی برای دم کردن قهوه با موکاپات

شاید تهیه قهوه با موکاپات برای بسیاری از افراد ساده به نظر برسد، اما حتی کار کردن با همین دستگاه ساده هم احتیاج به فوت و فن خاص خود دارد تا بتوانید یک قهوه فوق العاده با آن آماده کنید. در ادامه به معرفی بعضی از نکات مهم در تهیه قهوه خوش طعم با موکاپات می پردازیم تا به یک کافی من یا باریستای حرفه ای در نوع خانگی تبدیل شوید.

  • محفظه موکاپات را باید تا سطح دریچه پر کنید، البته نباید در این کار زیاده روی کنید.
  • قسمت قیف موکاپات را کاملاً با قهوه پر کنید، اما آن را فشار ندهید و یا از قهوه بیش از حد استفاده نکنید.
  • بخش مهمی از خوش عطر و طعم شدن قهوه شما، در هنر انتخاب نوع مناسب قهوه است. بنابراین حتماً از قهوه تازه و خوش عطر رست شده بهره ببرید.
  • از دیگر نکات مهم برای تهیه یک قهوه موکاپات حرفه ای باید به آسیاب کردن آن اشاره کنیم. بهتر است از دستگاه های حرفه ای مخصوص آسیاب کردن قهوه بهره ببرید. این کار به ایجاد یک بافت ریز و مناسب قهوه موکاپات یاری می نماید.
  • ترفند دیگر برای تهیه موکاپات، شعله گاز است. شعله را همواره روی میانه رو به پایین قرار دهید تا مزه قهوه شما رو به تلخی یا سوختگی نرود.
  • زمانی که صدای غر غر موکاپات را شنیدید، مطمئن باشید که تا خوشمزه ترین قطره قهوه را از دستگاه استخراج نموده اید، پس در این زمان قوه ساز را از روی حرارت بردارید.
  • قبل از اینکه قهوه را سرو کنید و درون فنجان بریزید، حتماً آن را با قاشق هم بزنید.
  • قهوه تازه آسیاب شده عطر و طعم بهتری نسبت به قهوه ای دارد که از قبل پودر شده است، بنابراین برای تهیه یک قهوه موکاپات حرفه ای از قهوه ای بهره ببرید که به تازگی آسیاب نموده اید.

برترین قهوه برای استفاده در موکاپات کدام است؟

بسیاری از افراد اعتقاد دارند که موکاپات ها به تهیه قهوه تلخ معروفیت دارند. اما واقعاً این طور نیست. زیرا همه چیز به نوع قهوه و طرز تهیه آن برمی شود. درباره طرز تهیه قهوه با موکاپات که صحبت کردیم و نکات تهیه یک قهوه خوب را هم با شما به اشتراک گذاشتیم. اما در ادامه برترین قهوه برای موکاپات را هم به شما معرفی می کنیم تا بتوانید یک نوشیدنی بی نظیر را تهیه و بهره ببرید.

واقعیت این است که بیشتر قهوه ها را می توان با موکاپات تهیه کرد. به طور کلی گفته می شود که قهوه های تک خواستگاه فراوری اوگاندا، کلمبیا یا اتیوپی برای عصاره گیری در موکاپات گزینه مناسب تری محسوب می شوند.

حتما بخوانید: دلیل سرگیجه بعد از خوردن قهوه چیست؟

آیا قهوه تهیه شده در موکاپات به میزان قهوه تهیه شده در اسپرسوساز غلیظ است؟

یک فرض رایج وجود دارد که هرچه طعم نوشیدنی تلخ تر باشد، محتوای کافئین آن هم بیشتر است که البته تصور درستی نیست. زیرا اصلاً برای سنجش میزان کافئین موجود در قهوه، مهم نیست که این نوشیدنی شما چقدر تلخ باشد. محتوای کافئین به میزان برشته شدن دانه های قهوه بستگی دارد. در واقع هر چه قهوه برشته تر باشد، میزان کافئین آن کمتر است. زیرا در حین برشته شدن کافئین تجزیه می شود.

با این تعاریف میزان کافئین هر نوع قهوه به نوع این ماده بستگی دارد که البته می توان گفت اسپرسو بیشترین میزان کافئین را دارد. موکا به میزان اسپرسو غلیظ نیست، اما طعم آن به همان میزان قوی است. به عبارت ساده تر قهوه موکاپات 2 تا 3 برابر قهوه معمولی غلیظ است. این در حالی است که قهوه اسپرسو 5 تا 8 برابر یک قهوه معمولی غلظت دارد.

اگر قهوه در موکاپات تلخ شد چه کنیم؟

دلایل زیادی وجود دارند که می توانند باعث شوند قهوه شما تلخ شود. از جمله آن ها می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

  • دم کردن بیش از حد قهوه
  • شست و شوی نامناسب موکاپات
  • آسیاب کردن نادرست قهوه
  • دمای آب نامناسب
  • شعله زیاد حین عملیات دم کردن
  • استفاده از دانه های قدیمی قهوه
  • استفاده از نوع قهوه نامناسب
  • عدم رعایت درست نسبت آب به قهوه

بنابراین اگر نمی خواهید در طرز تهیه قهوه با موکاپات، قهوه شما تلخ شود، نباید هیچ یک از اشتباهات بالا را انجام دهید.

نتیجه گیری

به باور قهوه دوست ها موکاپات یکی از کاربردی ترین و برترین وسایل آشپزخانه است. به یاری این وسیله و دانستن طرز تهیه قهوه با موکاپات، شما به راحتی می توانید قهوه اسپرسویی خوش عطر و طعم در خانه تهیه کنید. خبرنگاران طیف وسیعی از محصولات مانند انواع قهوه و محصولات مرتبط با آن را دارد. شما می توانید به راحتی و با خیالی آسوده محصول مورد نظر خود را به صورت اینترنتی از خبرنگاران تهیه نمایید و در اسرع وقت جلوی درب منزل تحویل بگیرید.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 23 بهمن 1403 بروزرسانی: 23 بهمن 1403 گردآورنده: tour-france.ir شناسه مطلب: 1937

به "طرز تهیه قهوه با موکاپات به روش ایتالیایی ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه قهوه با موکاپات به روش ایتالیایی ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید