تاریخچه موزاییک و موزاییک سازی و نحوه ساخت آن در منزل

به گزارش تور فرانسه، از دوران باستان تا به امروز، موزاییک با رنگ های خیره کننده و ظاهر دلفریب خود، نقش اساسی در طراحی و معماری دنیا داشته است. موزاییک با ترکیب تکه های شیشه یا مواد دیگر که با دقت فراوان در کنار هم چیده می گردد، ظاهر فوق العاده جذابی به دکوراسیون و محیط شهری می دهد. اگر می خواهید از تاریخچه موزاییک و البته نحوه ساخت آن اطلاع پیدا کنید، ادامه این مطلب را با مجله آنلاین خبرنگاران همراه باشید.

تاریخچه موزاییک و موزاییک سازی و نحوه ساخت آن در منزل

جهت دریافت خدمات طراحی آلاچیق مدرن با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات طراحی و اجرای آلاچیق های مختلف را به ما بسپارید.

هنر استفاده از موزاییک

موزاییک و استفاده از آن در دکوراسیون، معمولاً بسیار ظریف است و دقت فراوانی می طلبد. از این رو ممکن است فکر کنید که ساخت آن را باید به افراد حرفه ای سپرد. با این وجود، با مقداری مصالح و ابزار معمولی می توانید موزاییک مورد علاقه خود را ساخته و آن را در دکوراسیون منزل بهره ببرید.

هرچند ساخت موزاییک ممکن است جذاب باشد اما بهتر است قبل از آن اطلاعاتی مختصر در خصوص تاریخچه موزاییک و موزاییک سازی را با همدیگر مرور کنیم. در ادامه خواهیم فهمید که تعریف دقیق موزاییک چیست. سپس درمی یابیم که موزاییک مدت های طولانی است که در معماری مورد استفاده قرار می گیرد.

موزاییک چیست؟

بعضی موزاییک را یک نوع مصالح خاص تصور می نمایند. این در صورتی است که موزاییک به قطعات کوچک منظم ساخته شده از شیشه، سنگ، کاشی و دیگر مصالح گفته می گردد که در کنار هم چیده می شوند و ترکیب زیبایی را پدید می آورند.

موزاییک شیشه ای معمولاً از قبل به صورت دقیق تراش خورده و به شکل چهارگوش توسط ابزار برش داده می گردد. موزاییک ساخته شده از کاشی و سرامیک معمولاً شکل منظمی نداشته و بی قاعده هستند. این قطعات کوچک در کنار هم چیده شده و به اشکال یا تصاویر مختلف تبدیل می شوند. قطعات نیز توسط چسب و دوغاب مخصوص متصل می شوند. در خصوص تاریخچه موزاییک اطلاعاتی دارید؟ موزاییک از کجا پیدایش شده است؟

تاریخچه موزاییک

موزاییک یک هنر متداول میان فرهنگ های مختلف در طول تاریخ بوده است. قدیمی ترین موزاییک در معابد میان رودان (Mesopotamia) پیدا شده که مربوط به هزاره سوم قبل از میلاد است. این موزاییک ها عمدتاً از عاج، صدف و سنگ ساخته شده اند؛ موزاییک هایی که چند هزار سال بعد در معماری یونان باستان و امپراتوری روم نیز دیده می گردد. البته بر خلاف موزاییک سازان میان رودان، موزاییک سازان دوران باستان، تصاویر، الگوها و اشکال بهتر و هنری تری تهیه می کردند.

از قرن چهارم میلادی تا دوره رنسانس (حدود قرن 14) موزاییک در ساخت کلیساهای کاتولیک ایتالیا پدیدار شد. این قطعات زیبای هنری معمولاً در سقف و کف کلیساها استفاده می شدند و تصاویری از فرشتگان و دیگر موجودات توصیف شده در انجیل را به تصویر می کشیدند.

موزاییک همچنین جزء جذایی ناپذیر معماری اسلامی محسوب می گردد که بین قرن های 7 تا 8 میلادی گستردگی فراوانی داشت. موزاییک در ساخت مساجد و بناهای اسلامی به شکل گسترده ای دیده می گردد. موزاییک در معماری اسلامی عمدتاً اشکال هندسی با رنگ های شاداب را شامل می گردد. این طرح ها را می توان هم در معماری داخلی و هم در بنای خارجی ساختمان ها مشاهده کرد.

طی قرون وسطی، موزاییک بازیگر عمده ای در هنر بیزانسی (Byzantine art) محسوب می شد. در این دوره، موزاییک به شکل عمده جهت ساخت پرتره هایی استفاده می شد که جزئیات بیشمار و روکش های نازک طلا از خصوصیات آنها بود. با اینکه بیشتر این آثار از بین رفته اند اما موارد اندک باقی مانده را می توان جزو شاهکارهای پر زرق و برق هنر معماری دنیا به شمار آورد.

گرچه هنرمندان رنسانس (Renaissance) میانه خوبی با موزاییک نداشتند اما هنر نوگرا (Modern art) دست دوستی به سمت آن دراز کرد. از آنتونی گائودی (Antoni Gaudí) افسانه ای گرفته تا معماران سبک آرت دکو (Art Deco) هنر موزاییک را زنده نگه داشتند و راه را برای هنرمندان امروزی هموارتر کردند.

نحوه ساخت موزاییک در منزل

حال که از تاریخچه موزاییک و پیشینه پر فراز و نشیب آن باخبر شدید، با اشتیاق بیشتری می توانید موزاییک خود را در منزل تهیه کنید. در ادامه چند قدم ساده را با همدیگر جهت ساخت یک موزاییک ساده و در عین حال زیبا برخواهیم داشت. مهیای یک تجربه تاریخی به قدمت چند هزار سال شوید.

مواد و ابزار مورد احتیاج برای ساخت موزاییک

  1. کاشی
  2. پایه چوبی جهت چیدن کاشی روی آن
  3. چسب
  4. دوغاب پیش ساخته موزاییک
  5. مداد
  6. اسفنج
  7. دستکش لاستیکی

مراحل ساخت موزاییک

  1. روی پایه چوبی، طرح موردنظر خود را رسم کنید.
  2. قطعات کاشی را با فواصل حدود 0.3 تا 1.5 سانتی متر (بسته به سلیقه شما و نوع طرح) توسط چسب روی طرح خود متصل کنید.
  3. بگذارید قطعات شما حدأقل به مدت 24 ساعت خشک شوند.
  4. توسط یک دستمال تمیز، گرد و غبار و باقی مانده چسب روی سطح کاشی ها را تمیز کنید.
  5. دستکش های خود را پوشیده و تمامی سطح کاشی ها را با دوغاب آغشته کنید. مطمئن شوید دوغاب به خوبی بین کاشی ها جاری گردد. البته سطح کاشی را نیز کاملاً پوشش دهید.
  6. پس از اتمام کار، باقی مانده دوغاب را توسط دستان خود تا جایی که ممکن است از روی کاشی ها پاک کنید. سپس به مدت 30 دقیقه به آن استراحت دهید.
  7. اکنون اسفنج خود را نمناک نموده و باقی مانده دوغاب را از روی کاشی ها تمیز کنید. بقایای دوغاب را داخل سطل آشغال بیندازید و از ریختن آن داخل سینک خودداری کنید.
  8. تبریک! از هنر خودساخته لذت ببرید. این موزاییک ها را می توانید در دکوراسیون داخلی منزل بهره ببرید.

هنگامی که در ساخت موزاییک حرفه ای شدید، می توانید قطعات دلخواه خود را توسط اره کاشی تهیه کنید. می توانید از شیشه های رنگی نیز جهت ساخت موزاییک بهره ببرید. شیشه را توسط الماس شیشه بر می توان به راحتی شکل داد. به جای استفاده از پایه چوبی و کشیدن طرح دستی می توانید از تابلوهای متنوع آماده نیز بهره ببرید. موزاییک سازی حد و مرزی نمی شناسد.

در صورت تمایل، از موزاییک های ساخته شده خود عکس گرفته، آن را در اینستاگرام به اشتراگ گذاشته و ما را نیز باخبر کنید. دیدگاه های با ارزش خود را نیز از ما و دوستانتان در خبرنگارن دریغ نکنید.

منبع: هومینگ
انتشار: 17 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: tour-france.ir شناسه مطلب: 438

به "تاریخچه موزاییک و موزاییک سازی و نحوه ساخت آن در منزل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاریخچه موزاییک و موزاییک سازی و نحوه ساخت آن در منزل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید