طرز تهیه عرق نعنا سالم به سه روش مختلف
به گزارش تور فرانسه، عرق نعنا همان آب معطر حاوی اسانس و رایحه گیاه نعنا است که از فرآیند تبخیر و تقطیر به دست می آید. نعنا از خانواده گیاهان معطر است که به صورت بومی در اروپا و آسیا می روید و شما می توانید به راحتی آن را در سبزی فروشی های ایران پیدا کنید. مهم ترین خاصیت عرق نعنا در بهبود فرآیند گوارش است که با فعال کردن غدد بزاقی در دهان و تحریک آنزیم گوارشی به هضم آن یاری می نماید. اگر شما نیز دوست دارید تا بتوانید در خانه عرق نعنا درست کنید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا طرز تهیه عرق نعنا در منزل را به همراه نکات آن به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه عرق نعنا با دیگ نیچه | |
تعداد شیشه | 2 الی 3 شیشه کوچک |
زمان آماده سازی مواد | 120 دقیقه |
زمان تهیه عرق نعنا | 240 دقیقه |
درجه سختی | میانه |
اندازه کالری در هر 100 گرم | 70 کالری |
تهیه عرق نعنا
روش تهیه عرق نعنای خانگی یکی از ساده ترین کار هایی است که می توانید انجام دهید و به دستگاه و وسایل خاصی نیز برای انجام این کار احتیاج ندارید. شما با استفاده از یک قابلمه و سه پایه می توانید به راحتی در منزل عرق نعنا تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه عرق نعنا
این اندازه از مواد اولیه معمولا برای درست کردن 2 تا 3 شیشه کوچک عرق نعنا کافی است. در صورتی که می خواهید اندازه کمتر یا بیشتری عرق نعنا تهیه کنید، کافی است اندازه مواد را ضرب یا تقسیم کنید:
مواد لازم | اندازه مورد احتیاج |
نعنا تازه | 2 کیلوگرم |
آب | به اندازه لازم |
مراحل طرز تهیه عرق نعنا در قابلمه
بهتر است برای درست کردن این عرق، از نعنای تازه و چیده شده بهره ببرید تا علاوه بر طعم، عطر عرق شما نیز بهتر گردد. در ادامه به مراحل تهیه این عرق گیاهی می پردازیم تا شما بتوانید در کمترین زمان یک عرق نعنای خانگی، فوری و خوش عطر را به روشی سالم و طبیعی تهیه کنید.
- مرحله اول: ابتدا و قبل از هر کاری برگ های نعنا را از ساقه جدا کنید و آن ها را در یک تشت بزرگ بریزید. روی تشت تا حدی که سطح نعنا پوشانده گردد، آب اضافه کنید. البته می توانید از ساقه های نعنا نیز برای تهیه عرق نعنا بهره ببرید و این مورد کاملا به سلیقه شما بستگی دارد.
- مرحله دوم: اندازهی نمک یا سرکه به تشت نعنا اضافه کنید. اگر احساس می کنید نعنای مورد استفاده تان به ضدعفونی بیشتری احتیاج دارد، می توانید به جای نمک یا سرکه، از اندازهی محلول شستشوی میوه یا سبزی بهره ببرید. اجازه دهید تا نعنا ها در حدود 10 دقیقه در ظرف آب بماند. سپس آن ها را بشویید و چندین بار آبکش کنید تا کاملا تمیز شوند.
- مرحله سوم: یک قابلمه نسبتا بزرگ انتخاب کنید و نعنا ها را داخل آن بریزید. سپس به قابلمه آب اضافه کنید. اضافه کردن آب باید در حدی باشد که به طور کامل روی سطح نعنا ها را بپوشاند. قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید و اجازه دهید تا به جوش بیاید. برای این که نعناها به علت سبک بودن روی سطح آب نیایند، می توانید یک سه پایه به همراه یک کاسه یا سینی روی آن ها قرار دهید. محل قرار گیری کاسه یا سینی باید طوری باشد که بالاتر از سطح نعنا ها قرار گیرد؛ اما در مرکز قابلمه باشد.
- مرحله چهارم: در این مرحله باید درب قابلمه را بگذارید. توجه داشته باشید که برای تهیه عرق نعنا باید درب قابلمه را به صورت وارونه روی آن قرار دهید؛ یعنی به شکلی که پشت آن رو به داخل قابلمه باشد. بعد از گذشت چند دقیقه مشاهده می کنید که درب قابلمه عرق می نماید و عرق نعنا درون سینی یا کاسه می چکد.
- مرحله پنجم: در مراحل اولیه تقطیر بهتر است حرارت گاز زیاد باشد؛ اما در ادامه می توانید آن را کم کنید و بگذارید روی حرارت ملایم این اتفاق رخ دهد. بعلاوه شما می توانید برای بهبود عمل تقطیر، اندازهی یخ روی درب قابلمه بگذارید. این کار حدودا 6 ساعت زمان می برد.
- مرحله ششم: طی این شش ساعت ضروری است هر چند وقت یکبار درب قابلمه را بردارید و آنالیز کنید که کاسه یا سینی پر نشده و جای کافی داشته باشد. در این مرحله عصاره گیری به سرانجام می رسد و آب جمع شده درون کاسه یا سینی که همان عرق نعناست، آماده مصرف می باشد. بعد از اینکه عرق نعنای شما کاملا خنک شد، آن را از قابلمه خارج نموده و به ظرف مورد نظر خود انتقال دهید.
تهیه عرق نعنا با قابلمه به سرانجام رسید و پیشنهاد می کنیم که اگر این مطلب برایتان مفید بود، مقاله طرز تهیه شربت ترخون، شربت سبزیجاتی خوش عطر را نیز مطالعه کنید.
تهیه عرق نعنا طرز تهیه با زودپز
برخی افراد ترجیح می دهند که این عرق گیاهی را با زودپز تهیه نمایند. البته باید توجه داشته باشید که تهیه عرقیات گیاهی با قابلمه راحت تر و کم خطر تر است.
- مرحله اول: برای تهیه عرق نعنا با زودپز باید از دیگ زودپزی بهره ببرید که دارای سوپاپ شوت مانند است. برای این کار نعنا و آب را داخل زودپز ریخته و درب آن را محکم ببندید.
- مرحله دوم: یک لوله مسی یا شلنگ سرم را به سر سوپاپ زودپز وصل نموده و بقیه قسمت لوله مسی یا شلنگ سرم را بصورت حلقه نموده در ظرف آب سرد قراردهید و پایانی لوله را در بطری بگذارید. حال اگر زیر زودپز را روشن کنید، بخارات از مسیر سوپاپ از طریق شلنگ خارج شده و سپس در قسمت حلقوی سرد و عرق خالص گیاهی از پایان بیرون می آید. به یاد داشته باشید که عرق نعنا دوست کبد است و در این راستا توصیه می کنیم مقاله موثرترین عرقیات و دمنوش های گیاهی برای درمان کبد چرب را بخوانید.
طرز تهیه عرق نعنا با دستگاه عرق گیر
برای طرز تهیه عرق نعنا با دستگاه گلاب گیر یا عرق گیر باید بدانید عرق گیرهای خانگی دارای دو نوع کندانسور آبی یا برقی (همان هوایی) هستند.
- مرحله اول: نعناهای شسته شده و آماده را در داخل دیگ پخت بریزید و اندازهی آب به آن اضافه کنید. معمولا درصد گیاه به آب حدود 70 به 30 است. سپس یک طرف کندانسور را به دیگ بخار و طرف دیگر آن را به مخزن جمع آوری عرق وصل کنید.
- مرحله دوم: مخزن حاوی نعنا و آب را روی شعله قرار دهیدتا جوش بیاید. به محض جوش آمدن دیگ، شعله را کم کنید تا فرایند عرق دهی به آرامی انجام گردد. سپس اجازه دهید دیگ کاملا خنک گردد و پس از باز کردن درب آن ، اندازهی آب به آن اضافه نموده و دوباره بجوشانید.
- مرحله سوم: توجه داشته باشید که در طی این مراحل اندازه آب نباید خیلی زیاد باشد؛ وگرنه کیفیت عرق را کاهش خواهد داد. تا تبخیر شدن کامل آب داخل مخزن به عرق گیری ادامه دهید. در حین عمل تقطیر، آغاز به جمع آوری عرق نعنا نموده و آن را درون ظرف استیل یا ظرف شیشه ای جمع کنید. برای طرز تهیه عرق نعنا با بارهنگ کافیست اندازهی بارهنگ نیز به نعنا اضافه کنید.
نکات مربوط به تهیه عرق نعنا
با دانستن و رعایت نکات و ترفند های زیر می توانید عرق نعنا را با کیفیت بالاتر و عطر و طعم بهتر تهیه کنید:
- در روش تهیه عرق نعنا با قابلمه، حتما درب قابلمه باید روی قابلمه فیکس و چفت باشد تا بخار خارج نگردد.
- تمام عرق های گیاهی باید در جای خشک و خنک و دور از نور مستقیم آفتاب قرار بگیرند.
- بهتر است عرق های گیاهی را حداکثر 6 تا 12 ماه پس از فراوری مصرف کنید تا از خاصیت آن ها بهره مند شوید.
- بهتر است عرق نعنا را حتما در بطری شیشه ای نگهداری کنید؛ چرا که شیشه رنگی مانع از رسیدن نور خورشید به عرق نعنا می گردد و طول عمر نگهداری آن را بیشتر می نماید.
- دقت داشته باشید که در هنگام تهیه عرق نعنا، هر چه قدر آب کمتری در داخل ظرف ریخته گردد، عرق غلیظ تری به دست خواهد آمد.
عرق نعنا، پرچم دار تمام عرقیات گیاهی…
در این مقاله طرز تهیه عرق نعنا با قابلمه، زودپز و دستگاه عرق گیر را به همراه نکات و فوت و فن های آن به شما آموزش دادیم. همانطور که در این مقاله مشاهده کردید، تهیه عرق نعنا در منزل به وسایل زیادی احتیاج ندارد و به راحتی قابل تهیه کردن است. پس اگر کیفیت و سلامت عرق نعنا برای شما بسیار مهم است، طبق دستور های بالا این عرق گیاهی را در خانه تهیه کنید و از خواص بی نظیر آن بهره مند شوید. البته، شما می توانید عرق نعنا را از قسمت عطاری آنلاین خبرنگاران سفارش دهید. خبرنگاران پلتفرمی است که کوشش می نماید احتیاج مشتریان خود را به برترین شکل برآورده کند.
منبع: اسنپ فود