3 طرز تهیه پنیر خامه ای
به گزارش تور فرانسه، پنیر خامه ای، یک مدل پنیر محبوب و پرکاربرد در آشپزی است که بافت لطیف و طعم ملایمی دارد. پنیر خامه ای را با مایه های متنوع مثل آبلیمو، ماست، سرکه و … می توان درست کرد. این پنیر لذیذ را در انواع غذاها و شیرینی ها یا کیک های مختلف استفاده کرد. در این مقاله از در ما طرز تهیه پنیر خامه به 3 روش مختلف و رازهای خوشمزه شدن پنیر خامه ای را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه پنیر خامه ای در یک نگاه
برای درست کردن پنیر خامه ای خانگی، شیر پرچرب را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. حرارت را کم نموده و سرکه را به شیر اضافه کنید. شعله را کم کنید و همزمان شیر را هم بزنید تا بریده بریده گردد. وقتی شیر کاملا بست، شعله را خاموش کنید. پنیر را در یک پارچه که داخل آبکش انداخته اید، بریزید و پارچه را جمع کنید و بپیچانید تا آب اضافی آن خارج گردد.
وقتی پنیر سرد و آب آن کشیده شد، آن را در میکسر بریزید و هم بزنید تا کاملا خامه ای و یکدست گردد. نمک را هم اضافه کنید. وقتی پنیر بافت خامه ای و کشدار پیدا کرد، میکسر را خاموش نموده و پنیر را در ظرف مناسب بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
شما می توانید میزان مواد اولیه، مراحل و جزییات طرز تهیه پنیر خامه ای به روش های مختلف را در این مطلب بخوانید.
مواد اولیه برای تهیه پنیر خامه ای
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
شیر (پرچرب) | 1 و نیم لیتر |
سرکه سفید | 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
نمک | نصف قاشق چای خوری |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه
مدت زمان آماده سازی پنیر خامه ای: 1 ساعت
مراحل طرز تهیه پنیر خامه ای با سرکه و بدون خامه
پنیر خامه ای به خاطر رطوبت بالا و چربی زیاد، به راحتی روی نان پخش می گردد و در و غذا به کار می رود. مرحله به مرحله طرز تهیه پنیر خامه ای بدون خامه را به روش زیر دنبال کنید.
مرحله اول: شیر را بجوشانید
در ابتدا برای درست کردن پنیر خامه ای، شیر محلی یا پاستوریزه پرچرب را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید. حرارت را روی حالت میانه قرار دهید و صبر کنید تا شیر آغاز به حباب زدن از دیواره ها کند. صبر کنید تا شیر جوش بیاید و سپس شعله را روی حالت ملایم تنظیم کنید.
در صورت تمایل می توانید شیر پرچرب را از فروشگاه های به روش های خرید و اینترنتی تهیه کنید.
مرحله دوم: سرکه را اضافه کنید
وقتی شیر در یک حرارت یکنواخت به مدت 5 دقیقه جوشید، سرکه سفید را در شیر در حال جوش بریزید و شعله روی حالت میانه رو به ملایم باشد. شیر را هم بزنید تا بریده بریده گردد و دلمه ببندد. وقتی شیر کاملا بسته شد، شعله زیر آن را خاموش کنید.
برای خرید سرکه سفید را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
مرحله سوم: پنیر را صاف کنید
در این مرحله از درست کردن پنیر خامه ای، در یک آبکش، یک دستمال نخی بیندازید. سپس محتویات قابلمه را در آبکش و روی پارچه بریزید. پارچه را جمع کنید و دستمال را بپیچانید و از جایی آویزان کنید تا آب اضافی آن خارج گردد. لازم نیست جسم سنگین روی پارچه بگذارید و آب آن را کاملا بکشید و سفت گردد.
مرحله چهارم: پنیر خامه ای را در میکسر بریزید
در آخر، وقتی پنیر از دما افتاد، آن را در میکسر بریزید و بزنید. نمک را در همین حین به پنیرها اضافه کنید. اگر پنیر حالت خامه ای نداشت و سفت و دانه دانه بود، کمی از آب اضافی پنیر را در میکسر بریزید یا میزانی خامه یا کره اضافه کنید. پنیر را در حدی بزنید که کاملا نرم و یکدست گردد.
انواع نمک را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
مرحله آخر: پنیر خامه ای را نگهداری کنید
بعد از آماده شدن پنیر خامه ای، می توانید میزانی از مواد دلخواه مثل گردوی خرد شده یا سبزیجات خشم معطر و یا زیره به آن اضافه کنید. پنیر را با این مواد هم بزنید تا به خوبی در کل پنیر پخش گردد. سپس پنیر را در ظرف در بسته بریزید و در یخچال نگهداری کنید. پنیر خامه ای خانگی را ظرف یک هفته تا 10 روز مصرف کنید. چون این پنیر نگهدارنده ندارد و زود خراب می گردد.
شما می توانید انواع پنیر از جمله را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
روش تهیه پنیر خامه ای با کره
برای تهیه پنیر خامه ای با کره، 2 لیتر شیر را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا آغاز به جوشیدن کند. سپس به مقدار 1/4 لیوان دسته دار یا 8 قاشق غذاخوری سرکه به آن اضافه کنید. اجازه دهید شیر بریده گردد و دلمه ببندد. شعله را خاموش کنید تا کمی از دما بیفتد. سپس یک پارچه تمیز نخی را در یک آبکش بیندازید و پنیر خامه ای را در آن بریزید. پارچه را جمع کنید و اجازه دهید آب اضافی خود را از دست بدهد.
سپس پنیر آب کشیده شده و به میزان دلخواه نمک را در میکسر بریزید و هم بزنید. به مقدار 25 گرم کره حیوانی یا گیاهی هم اضافه کنید. همه مواد را هم بزنید تا بافت لطیف و خامه ای بگیرد. سپس پنیر را در ظرف دربسته بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
انوا را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.
دستور تهیه پنیر خامه ای با خامه
برای درست کردن پنیر خامه ای خانگی، 2 لیتر شیر پرچرب را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. حرارت را کم نموده و حدود 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار آبلیمو یا سرکه را به شیر اضافه کنید. شعله را کم کنید و همزمان شیر را هم بزنید تا بریده بریده گردد. وقتی شیر کاملا بست، شعله را خاموش کنید. پنیر را در یک پارچه که داخل آبکش انداخته اید، بریزید و پارچه را جمع کنید و بپیچانید تا آب اضافی آن خارج گردد.
وقتی پنیر سرد و آب آن کشیده شد، آن را در میکسر بریزید و به مقدار 200 گرم خامه صبحانه، اضافه کنید. همه مواد را هم بزنید تا کاملا خامه ای و یکدست گردد. نمک را هم اضافه کنید. وقتی پنیر بافت خامه ای و کشدار پیدا کرد، میکسر را خاموش نموده و پنیر را در ظرف مناسب بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
انواع را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.
نکات مهم در طرز تهیه پنیر خامه ای
- برای جوشاندن شیر از حرارت میانه یا ملایم بهره ببرید و مدام شیر را هم بزنید تا ته نشین نگردد.
- از ماست، آبلیمو و سرکه هم به عنوان مایه پنیر خامه ای می توانید بهره ببرید.
- اگر پنیر خامه ای خانگی در مرحله مخلوط کردن یا ریختن در میکسر سفت بود، به آن میزانی شیر یا آب پنیر را به آن اضافه کنید.
- برای طرز تهیه پنیر خامه ای با آبلیمو، روش تهیه پنیر خامه ای با سرکه را دنبال نموده و به جای سرکه، از آبلیمو بهره ببرید.
- پنیر خامه ای را به محض تهیه می توانید سرو یا در دسرهای مختلف بهره ببرید. این پنیر برای جا افتادن احتیاج به گذشتن چند هفته ندارد.
- برای نگهداری از پنیر خامه ای در یخچال، درب ظرف باید حتما بسته باشد وگرنه روی آن خشک می گردد.
کاربردهای پنیر خامه ای چیست؟
پنیر خامه ای از انواع پنیر های با بافت نرم و طعم دلپذیر است که در آشپزی و شیرینی پزی کاربردهای زیادی دارد. این پنیر به خاطر میزان چربی زیاد، طعم ملایمی دارد و به خوبی با مواد مختلف ترکیب می گردد. پنیر خامه ای را می توانید در خوراکی ها یا غذاهای زیر بهره ببرید:
صبحانه: این پنیر به خاطر بافت نرمی که دارد، به راحتی روی نان پخش می گردد و با مربا، عسل، کره بادام زمینی و … ترکیب خوشمزه ای ایجاد می نماید.
دسرها: پنیر خامه ای در ، انواع کرم های شیرینی پزی و انواع شیرینی ها به عنوان پایه خامه ای و لطیف استفاده می گردد.
سس ها و دیپ ها: می توان پنیر خامه ای را با سبزیجات، سیر یا ادویه ها ترکیب کرد و دیپ های خوش طعمی را برای سرو در کنار چیپس یا سبزیجات درست کنید.
سوپ و پاستا: در تهیه بعضی غذاها مثل و برای افزایش لطافت و غلظت، پنیر خامه ای به کار می رود.
فینگرفود و رول های شکم پر: در تهیه بعضی خمیرها و غذاهای پخته شده مانند رول های شکم پر یا فینگرفودها استفاده می گردد.
فوت و فن های خوشمزه شدن پنیر خامه ای خانگی
برترین شیر برای درست کردن پنیر خامه ای چیست؟
در طرز تهیه پنیر خامه ای باید از شیر پرچرب پاستوریزه یا محلی بهره ببرید. معمولا شیرهای محلی و سنتی، گزینه بهتری هستند.
چرا پنیر خامه ای دانه دانه می گردد؟
- پنیر خامه ای باید با شیر پرچرب درست گردد.
- اگر شیر بیش از حد بجوشد و چربی آن جدا گردد، دانه دانه می گردد.
- بهتر است به محض جوشیدن شیر، مایه پنیر را به آن اضافه کنید.
- افزودن خامه یا کره، باعث لطیف شدن بافت پنیر خامه ای می گردد.
- می توانید در زمان میکس کردن مایه پنیر خامه ای در میکسر، میزانی از آب پنیر را که اضافه آمده است، در میکسر بریزید تا بافت روانی بگیرد.