شیر بنوشیم یا نه؟

به گزارش تور فرانسه، آن ها به این نتیجه رسیدند که مصرف رژیم های غنی شده از کلسیم به مدت دو سال، تراکم مواد معدنی استخوان را افزایش داده است، اما بعد از این مدت افزایش تراکم استخوان متوقف شده است.

شیر بنوشیم یا نه؟

نسل اندر نسل به ما گفته شده که شیر باعث استحکام استخوان ها می شود. اما آیا علم چنین چیزی را تایید می کند؟

به چند نفر از ما در دوران کودکی گفته شد که شیر بخوریم تا قوی تر شویم؟

به گزارش خبرنگاران به نقل از BBC، پربیراه نیست اگر بپذیریم با خوردن شیر استخوان ها استحکام پیدا می کند. شیر سرشار از کلسیم است. ثابت شده که کلسیم تراکم مواد معدنی استخوان را افزایش می دهد.

اما چطور می توان نشان داد که مصرف بالای شیر است که موجب شده برخی استخوان های محکم تری داشته باشند؟

ایده ئال ترین شکل این پژوهش به این نحو است که دو گروه بزرگ از افرادی داشته باشیم که اعضای یکی از آن ها روزانه و طی ده ها سال شیر مصرف کرده اند و گروه دیگر جایگزین های شیر را مصرف کرده اند. سپس تاثیر مصرف شیر و جایگزین های آن را بر تراکم استخوان این افراد که به صورت تصادفی انتخاب کرده ایم، مطالعه کنیم. واضح است که انجام چنین تحقیقی در عمل بسیار سخت است.

کار دیگری که به جای آن می توانیم انجام دهیم این است که از هزاران نفر بپرسیم چه میزان شیر طی سال ها مصرف کرده اند و سپس حداقل برای یک دهه آن ها را دنبال کنیم و ببینیم آیا افرادی که به طور منظم شیر مصرف کرده اند کمتر در طول زندگی شان دچار شکستگی استخوان شده اند یا خیر.

این تحقیقی بود که در سال 1997 توسط دانشگاه هاروارد انجام و منتشر شد. تعداد 77 هزار پرستار زن طی 10 سال مورد پیگیری قرار گرفتند.

پژوهشگران هیچ تفاوت چشمگیری در تعداد شکستگی های بازو و لگن در بین افرادی که یک یا کمتر از یک لیوان شیر در هفته مصرف کرده بودند و آن هایی که دو یا بیشتر از دو لیوان شیر در هفته مصرف کرده بودند، مشاهده نکردند.

وقتی محققان این تحقیق را به طور مشابه بر روی 330 هزار مرد در حرفه بهداشت انجام دادند، باز هم به این نتیجه رسیدند که مصرف شیر تفاوتی در میزان شکستگی ها ایجاد نکرده است.

آزمون های کنترل تصادفی بروی رژیم های غذایی ای که با کلسیم غنی شده بودند نیز انجام شد. یک تیم از محققان در سال 2015 نتیجه 15 مطالعه ای که در این مورد اجرا شده بود را مرور، ترکیب و تحلیل مجدد کردند.

آن ها به این نتیجه رسیدند که مصرف رژیم های غنی شده از کلسیم به مدت دو سال، تراکم مواد معدنی استخوان را افزایش داده است، اما بعد از این مدت افزایش تراکم استخوان متوقف شده است.

یکی از جایگزین های شیر مصرف مکمل های کلسیم است.

به دلیل ترس هایی که از عوارض و خطرات مصرف بلند مدت مکمل های کلسیم وجود دارد، همان تیم داده های 51 آزمون کنترل شده تصادفی را با هم ترکیب کرد تا ارزیابی کند آیا فواید مصرف مکمل های کلسیم از خطرات عدم مصرف آن پیشی می گیرد یا خیر.

این تیم دوباره به این نتیجه رسید که افزایش قدرت استخوان ها بعد از یک یا دو سال مصرف مکمل کلسیم متوقف می شود و اینکه مصرف کلسیم در سنین بالا فقط می تواند سرعت کاهش تراکم مواد معدنی استخوان را کند کند، اما این فرایند را متوقف نمی کند.

این به این معنی بود که میزان شکستگی استخوان با مصرف مکمل کلسیم به مقدار کمی کاهش پیدا خواهد کرد.

این تحقیق در کشور های مختلف انجام شد. در کشور های مختلف مقدار مصرف روزانه کلسیم با توجه به توصیه دانشمندان در این کشور ها متفاوت است.

به طور مثال میزان مصرف روزانه کلسیم در آمریکا دو برابر میزان مصرف آن در هند و انگلستان است. در آمریکا به افراد توصیه می شود روزی سه لیوان شیر بنوشند.

تحقیقی که در سال 2004 انجام شد مسئله ارتباط بین شیر و استحکام استخوان را از آن چه تا قبل از آن بود پیچیده تر کرد. نتیجه دو تحقیق بزرگ که در سوئد انجام شد نشان داد که نوشیدن بیش از 3 لیوان شیر در روز نه تنها به نفع استخوان های شما نیست بلکه می تواند آسیب رسان باشد.

برای انجام این تحقیق که در دانشگاه اوپسالا و در موسسه کارولیسنکا انجام شد به مشارکت کنندگان پرسش نامه هایی دادند و از آن ها خواستند میزان مصرف شیر خود را در سال 1987 و سپس در سال 1997 تعیین کنند. سپس نرخ مرگ و میر در سال 2010 مورد آزمایش قرار گرفت.

نتیجه این آزمایش به مردم هشدار داد که مصرف یک لیوان شیر در روز با شکستگی بیشتر استخوان ها و مرگ زودرس مرتبط است.

اما قبل از آن که شیر را کنار بگذارید به ادامه این مطلب توجه کنید.

در این مطالعه سوئدی، از مشارکت کنندگان خواسته شد تا مصرف شیر خود را در طول سال های گذشته تخمین بزنند، که کار ساده ای نیست. کار دشواری است که بدانید با غلات، چای یا در آشپزی چقدر شیر مصرف کرده اید.

این مطالعه همچنین همان مشکل همیشگی همبستگی در مقابل علیت را یادآوری می کند.

به طور واضح زنانی که می دانستند پوکی استخوان دارند، با این امید که استخوان های خود را مستحکم کنند، بیشتر از سایرین شیر نوشیده بودند؛ بنابراین این مطالعه نشان نداد که نوشیدن شیر علت شکستگی های بیشتر بوده است؛ و برای این که مسئله را پیچیده تر کنیم، باید بگوییم، این تیم سوئدی به این نتیجه رسید که مصرف پنیر و ماست میزان شکستگی ها را کاهش داده است.

محققان این پژوهش به خوبی می دانستند قبل از آن که توصیه ای درباره رژیم های غذایی ارائه دهند لازم است این پژوهش ها را تکرار کنند.

برخی دیگر توصیه می کردند که با توجه به نتایجی که از این پژوهش ها به دست آمده است باید در مصرف شیر تجدید نظر کرد.

پس تا زمانی که اطلاعات بیشتری در این زمینه به دست نیامده است، بر اساس شواهد کنونی که دسترس است عمل کنید، یعنی اگر شیر دوست دارید ایرادی ندارد به نوشیدنش ادامه دهید.

قطعا شیر فوایدی برای سلامت استخوان ها دارد، اما فوایدی که شاید از آن چه که امیدوار بودید، کوتاه مدت تر هستند.

همچنین بهتر است استحکام استخوان های خود را با روش های دیگر مثل ورزش کردن و دریافت ویتامین D. در رژیم غذایی روزانه یا از طریق نور خورشید یا مکمل های غذایی، بهبود ببخشید.

منبع: BBC

مترجم خبرنگاران: عاطفه رضوان نیا

منبع: فرادید
انتشار: 7 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: tour-france.ir شناسه مطلب: 65

به "شیر بنوشیم یا نه؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شیر بنوشیم یا نه؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید