طرز تهیه قیمه نثار خوشمزه و مجلسی
به گزارش تور فرانسه، قیمه نثار، یک غذای سنتی و اعیانی قزوینی است که بسیاری از مردم قزوین برای پذیرایی از مهمانان خود طبخ می نمایند. از این روی باید در سفره های لوکس و رنگین، در پی این غذا بگردید. این غذای خوشمزه بر خلاف اسمش قیمه نیست و یک نوع پلوی مخلوط با تکه های گوشت قیمه ای و انواع مغزها است؛ ولی با این حال شباهت زیادی به خورشت قیمه دارد. اگر عاشق غذا های خوش رنگ و لعاب هستید، پیشنهاد می کنیم حتما طرز تهیه قیمه نثار برای مهمانی های 6 تا 10 نفره را دنبال کنید.
قیمه نثار | |
تعداد نفرات | 6 |
زمان آماده سازی | 40 دقیقه |
زمان پخت غذا | 50 دقیقه |
اندازه سختی | سخت |
قیمه نثار مجلسی برای 10 نفر
همان طور که در ابتدا اشاره کردیم؛ قیمه نثار به عنوان یک غذای عالی مجلسی در قزوین و دیگر شهرهای کشور طبخ می گردد و در منوی بسیاری از رستوران ها نیز جای دارد. اگر تا به حال این غذای خوشمزه و اصیل ایرانی را میل ننموده اید، حتما از چشیدن طعم آن، شگفت زده خواهید شد.
مواد اولیه برای دستور پخت قیمه نثار مجلسی برای 6 تا 10 نفر
برای تهیه این غذای خوشمزه قزوینی به مواد زیر نیاز دارید. گفتنی است که این اندازه مواد، برای 6 نفر کفایت می نماید. برای طرز تهیه قیمه نثار برای 10 نفر، باید اندازه مواد را به همان تناسب، افزایش دهید. به علاوه طرز تهیه قیمه نثار با لپه، در بخشی از شهرهای کشور دنبال شده و مردم علاقه مند به اضافه کردن لپه به این ترکیب هستند. این نوع قیمه نثار، شباهت بیشتری با خورشت قیمه پیدا می نماید.
گوشت گوسفندی | 600 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
برنج | 4 پیمانه |
رب گوجه فرنگی | 3 قاشق غذاخوری |
زعفران دم نموده | 4 قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | 1 قاشق غذاخوری |
پودر هل | 1 قاشق غذاخوری |
خلال پسته | 4 قاشق غذاخوری |
خلال بادام | 4 قاشق غذاخوری |
گلاب | 1 فنجان |
زرشک | 5 قاشق غذاخوری |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
کره | 50 گرم |
آب | 4 پیمانه |
خلال پوست پرتقال | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، ادویه پلویی و روغن مایع | به اندازه لازم |
مراحل طرز تهیه قیمه نثار قزوین
حالا بعد از آشنایی با مواد اولیه این غذا، نوبت به آموزش دستور پخت آن می رسد:
- مرحله اول :ابتدا گوشت را شسته و اجازه دهید تا آب آن خارج گردد. بعد از آن، گوشت را به شکل قیمه ای و ریز خرد کنید.
- مرحله دوم: در این مرحله خلال بادام و پسته را در یک فنجان گلاب، خیس کنید.
- مرحله سوم: یک عدد پیاز بزرگ را به صورت خلال های نازک خرد نموده و در یک تابه روغن سرخ کنید. اگر می خواهید پیاز داغ بیشتری در قیمه نثار خود داشته باشید، یک پیاز میانه دیگر به این اندازه اضافه کنید.
- مرحله چهارم: بعد از این که پیاز ها سبک شدند، گوشت قیمه شده را به آن ها اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- مرحله پنجم: بعد از این که گوشت کمی تفت خورد، رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته گردد. دقت داشته باشید که رب به سرعت پتانسیل سوختن یا ته گرفتن را دارد و هرگز نباید زمانی که رب را اضافه کردید، از مقابل تابه دور شده و غذا را روی حرارت رها کنید. بلکه ضروری است که پیوسته رب را هم زده و اجازه ته گرفتن به آن ندهید.
- مرحله ششم: حالا نوبت به آن می رسد که ادویه پلویی و همین طور در صورت تمایل ادویه مخصوص قیمه نثار را به گوشت اضافه کنید و باز تفت دهید. به یاد داشته باشید که حرارت گاز در این مرحله باید ملایم باشد تا گوشت ترد و آبدار گردد.
- مرحله هفتم: در این مرحله از طرز تهیه قیمه نثار قزوینی، پس از این که گوشت و پیاز خوب تفت خوردند، 4 پیمانه آب را به آن ها به آرامی اضافه کنید و اجازه دهید تا روی حرارت ملایم گاز خوب جا بیفتد. نباید فراموش کنید که خورشت قیمه نثار شما باید غلیظ و جا افتاده باشد.
- مرحله هشتم: برنج را با میزانی نمک، روغن و آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. زمانی که آب برنج نیم پز شد، آن را آبکش کنید.
- مرحله نهم: سپس درب قابلمه را با دم کنی پوشانده و برنج را دم کنید. در این مرحله می توانید کمی زعفران دم نموده نیز به برنج خود بیفزایید.
- مرحله دهم: تا زمانی که برنج دم بکشد، خلال پوست پرتقال را آماده کنید. به هیچ عنوان خلال پوست پرتقال را از مواد اولیه قیمه نثار حذف نکنید؛ چرا که این خلال یکی از اجزای اصلی طرز تهیه خورشت قیمه نثار اصل است. برای آماده کردن خلال پوست پرتقال ابتدا پوست پرتقال تازه را شسته و نازک خلال کنید. برای گرفتن تلخی پوست پرتقال آن را میزانی در آب جوش قرار دهید تا چند جوش بزند و سپس آبکش کنید. شما می توانید خلال پوست پرتقال را به صورت آماده از فروشگاه ها نیز تهیه کنید.
- مرحله یازدهم: زرشک هایی که از قبل شسته و خیس نموده اید را آبکش کنید.
- مرحله دوازدهم: سپس آن ها را با 50 گرم کره در تابه تفت دهید. بعد از مدتی یک قاشق غذاخوری شکر به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- مرحله سیزدهم: در این مرحله خلال بادام و پسته را به همراه گلاب به زرشک اضافه کنید و تفت دهید.
- مرحله چهاردهم: در مرحله بعد خلال پوست پرتقال را به این مخلوط اضافه کنید. بعد از این که خلال ها به همراه زرشک کمی تفت خوردند، به میزان دلخواه زعفران آب نموده اضافه و صبر کنید تا آب تمام مواد کشیده گردد. سپس زیر شعله گاز را خاموش کنید. اگر می خواهید روی قیمه نثار را تزئین کنید، خلال ها را جدا از زرشک تفت دهید.
- مرحله پانزدهم: برنج دم کشیده را داخل دیس بکشید و مخلوط گوشت و پیاز را روی آن بریزید. می توانید قبل از اضافه کردن گوشت، میزانی کره روی برنج آب کنید.
- مرحله شانزدهم: یک بشقاب بردارید و کمی برنج ساده و زعفرانی را داخل آن بریزید. سپس مخلوط خلال ها و زرشک تفت شده را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. از این مخلوط روی قیمه نثار خود بریزید و آن را تزئین کنید.
همین طور پیشنهاد می کنیم که طرز تهیه قیمه بادمجان را دنبال نموده و این خورشت خوشمزه را نیز در منزل بپزید.
نکات مربوط به پخت قیمه نثار قزوین
برای اینکه بتوانید قیمه نثار خوشمزه تری داشته باشید، پیشنهاد می کنیم نکات زیر را در هنگام پخت این غذای خوشمزه و اصیل مدنظر قرار دهید:
- برای اینکه قیمه نثار شما خوب جا بیفتد، بهتر است با حرارت کم و مدت زمان طولانی پخته گردد و میزان آب آن کافی باشد. به یاد داشته باشید که خورشت شما نباید خیلی آبکی یا خشک باشد.
- اگر قیمه نثار را برای مهمانی خود و به عنوان یک غذای مجلسی تهیه می کنید، بهتر است گوشت آن را درشت تر خرد کنید. البته باز هم تاکید می کنیم که به طور اصیل گوشت این خورشت باید ریز باشد و برای مجلسی درست کردن آن، می توانید از حجم گوشت بیشتری بهره ببرید.
- برای خوش عطر و بو شدن قیمه نثار، در انتهای پخت گوشت به آن کمی گلاب اضافه کنید. این مورد را می توانید در طرز تهیه قیمه مجلسی نیز به کار ببرید.
- اگر از خلال پرتقال استفاده می کنید، بهتر است آن را 3 بار بجوشانید تا تلخاب آن خارج گردد. تلخی پوست پرتقال باعث خواهد شد تا نتوانید طعم اصلی و مجذوب نماینده خورشت را ایجاد کنید. از این روی ضرورت دارد که حتما تلخی پوست پرتقال به روش درست آن گرفته گردد.
- اگر می خواهید رنگ سبز خلال پسته، جلوه بیشتری در غذای شما داشته باشد، توصیه می کنیم آن را در گلاب خیس نکنید و فقط خلال بادام را داخل گلاب قرار دهید.
- اگر از خلال پرتقال برای تزیین استفاده کردید، بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنید؛ چون باعث تلخ شدن و بد مزه شدن قیمه نثار می گردد.
- حتما از زعفران در تهیه این غذا استفاده نموده و پیش از به کار بردن زعفران برای خورشت یا برنج آن، زعفران را دم کنید.
- بهتر است مانند مردم قزوین این غذای خوشمزه را با سبزی خوردن نوش جان کنید.
- در بعضی از دستور پخت های قیمه نثار این طور آمده که در مرحله دم کردن برنج، قیمه نثار را لا به لای آن ریخته و همراه با برنج دم می نمایند. این باعث خواهد شد تا طعم مواد قیمه نثار، به خوبی به بافت برنج نفوذ کند. البته تغییر رنگ برنج هم در جای خود قابل توجه است که شاید برای بعضی از افراد جالب نباشد.
- طرز تهیه قیمه نثار یزدی دقیقا شبیه همان قیمه نثار مجلسی است؛ ولی گاهی به جای پودر دارچین و هل از عرق دارچین و عرق هل استفاده می نمایند.
- همین طور طرز تهیه قیمه نثار قزوین با مرغ، برای آن دسته از افرادی که به گوشت قرمز علاقه مند نیستند، به عنوان یک جایگزین مطرح است.
سفارش قیمه نثار مجلسی از خبرنگاران
قیمه نثار قزوین یکی از خوشمزه ترین غذا های سنتی و اصیل این خطه است که هواداران بسیاری دارد. توصیه می کنیم اگر گذرتان به شهر قزوین افتاد، حتما این غذای خوشمزه را امتحان کنید و از طعم و عطر آن لذت ببرید. نباید فراموش کنید که این غذا شباهت زیادی به خورشت قیمه ندارد و بیشتر شبیه غذا هایی نظیر مرصع پلو و آجیل پلوست. قیمه نثار علیرغم خوشمزه بودن، زمان زیادی را از شما برای پخت می گیرد. اگر هوس قیمه نثار نموده اید ولی زمان و امکان پخت آن را ندارید، توصیه می کنیم سری به سایت یا اپلیکیشن خبرنگاران بزنید. خبرنگاران پلتفرم سفارش آنلاین غذا است که رستوران ها و غذا های مختلفی نظیر قیمه نثار را به شما پیشنهاد داده و در اسرع وقت آن را به دست شما می رساند.
منبع: اسنپ فود