طرز تهیه نان شوکوپن یا تست ژاپنی
به گزارش تور فرانسه، امروز طرز تهیه نان شوکوپن را به شما آموزش دهیم. نان شوکوپن یک نان ژاپنی است که به آن تست ژاپنی هم می گویند. این نان بافتی نرم و اسفنجی و طعمی شیرین و خوشمزه دارد. شوکوپن را می توانید با کره بادام زمینی یا شکلات صبحانه میل کنید یا در زمان پخت داخل آن کشمش بریزید تا به یک میان وعده عالی تبدیل گردد.
این نوع نان سفید با ظاهری شبیه به یک بالشت مربعی شکل محبوب ترین نان در ژاپن محسوب می گردد. اساسا شوکوپن (shokupan) در زبان ژاپنی به معنی نان خوردن است. در سرتاسر ژاپن شوکوپن را می توان در نانوایی ها و سوپرمارکت ها پیدا کرد و عده ای هم آن را در خانه تهیه می نمایند. نان شوکوپن تقریبا به اندازه برنج در ژاپن مصرف می گردد و در نبود برنج یکی از عناصر اصلی هر وعده غذایی است.
شوکوپن از نان های معمولی بسیار پفکی تر و نرم تر است و در بین غیرژاپنی ها هم هوادار دارد. این نان را می توان به اشکال مختلفی مثل نان ساندویچ در کنار مرغ و سالاد، نان صبحانه در کنار پنیر و خامه یا حتی در کنار میوه به عنوان یک میان وعده لذیذ میل کرد.
برای یاد دریافت طرز تهیه نان شوکوپن با خبرنگاران مگ همراه باشید. همچنین پیشنهاد می کنیم سری به آرشیو آموزش آشپزی تصویری خبرنگاران مگ بزنید تا طرز تهیه نان های خوشمزه دیگری مانند نان فوکاچیا، نان تابه ای خانگی و نان سیمیت را هم یاد بگیرید.
مواد لازم (برای 4 نفر)
- آرد نان فانتزی: 4 پیمانه
- آرد نان: یک سوم پیمانه
- شیر ولرم: 1 پیمانه
- شکر: یک چهارم پیمانه
- تخم مرغ: 1 عدد
- کره: 50 گرم
- شیر خشک: 2 قاشق غذاخوری
- مایه خمیر فوری: 1 قاشق غذاخوری سرخالی
- آب: سه چهارم پیمانه
- آب ولرم: نصف پیمانه
- نمک: 1 قاشق چای خوری
طرز تهیه نان شوکوپن
1.
یک سوم پیمانه آرد و سه چهارم پیمانه آب را در یک تابه با هم مخلطو کنید تا آرد کاملا در آب حل گردد. سپس تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا ترکیب آرد و آب مانند تصویر غلیظ و جمع گردد. روی این ترکیب را با نایلون بپوشانید تا خشک نگردد و آن را کنار بگذارید.
2.
مایه خمیر فوری را در ظرفی با 1 قاشق مرباخوری شکر و نصف پیمانه آب ولرم مخلوط کنید. در ظرف را بگذارید تا مایه خمیر فعال گردد و مانند تصویر پف کند.
3.
در ظرف دیگری شیر ولرم، شیر خشک، مایه خمیر فعال شده، شکر و نمک را باهم مخلوط کنید. آرد را کم کم به این ترکیب بیفزایید تا خمیر شکل بگیرد. در این مرحله ترکیب آب و آردی را که ابتدا تهیه نموده بودید به خمیر اضافه کنید. این کار باعث می گردد بافت نان لطیف تر گردد. خمیر را کمی ورز دهید و با احتیاط به آن آرد اضافه کنید تا منسجم گردد.
نکته: در سرانجام این مرحله خمیر هنوز به دست می چسبد و چسبندگی خمیر را در مرحله بعد باید بگیرید.
4.
وقتی خمیرد مانند تصویر شکل گرفت، کره نرم شده را به آن اضافه کنید و به مدت 15 دقیقه روی میز کار آردپاشی شده، ورز دهید. حین ورز دادن خمیر را چند بار به سطح میز کار بکوبید. آنقدر خمیر را ورز دهید تا حالت کش دار پیدا کند و سطح آن صاف و یکدست گردد.
حین ورز دادن اگر هنوز خمیر خیلی چسبنده بود با احتیاط به آن کمی آرد اضافه کنید.
5.
وقتی سطح خمیر مانند عکس کاملا صاف و یک دست شد، آن را در ظرف چرب شده قرار دهید و روی آن را سلفون بکشید. ظرف را 2 ساعت در جای نسبتا گرم قرار دهید تا خمیر استراحت کند و حجم آن دو برابر گردد.
6.
پس از پف کردن خمیر، آن را به 5 چانه مساوی تقسیم کنید. هر چانه را مانند تصویر روی سطح چرب شده باز و سپس رول کنید.
7.
کف قالب نان تست را کاغذ روغنی قرار دهید و چرب کنید. رول های خمیر را مانند تصویر کنار هم در قالب بچینید. سپس با سلفون روی قالب را بپوشانید و به مدت 30 دقیقه در جای نسبتا گرم قرار دهید تا خمیر مجددا استراحت و بیشتر پف کند.
سپس یک زرده تخم مرغ را با سه قاشق غذاخوری شیر مخلوط کنید و به عنوان رومال روی نان ها بمالید. نان ها را در طبقه وسط فر با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 30 دقیقه بپزید.
8.
بعد از پخت نان ها را از فر خارج کنید و اجازه دهید خنک شوند. نوش جان!
منبع: دیجیکالا مگ