مخالفت ها با گردشگری فروکش نموده است

به گزارش تور فرانسه، محمدحسین ایمانی خوشخو گفت: صدای طیف مخالف با گردشگری که در دهه 80 بلند بود، فروکش نموده و نگرش ها درحال تغییر است.

مخالفت ها با گردشگری فروکش نموده است

به گزارش خبرنگاران، سمپوزیوم ملی یکصد سال گردشگری ایران با حضور عزت الله ضرغامی ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ، محمدحسین ایمانی خوشخو ـ دبیر کل این سمپوزیوم و رییس پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی ـ و سیدسعید هاشمی ـ رییس دانشگاه علم و فرهنگ سه شنبه بیست و هفتم مهر ماه در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار گردید.

محمدحسین ایمانی خوشخو ـ دبیر سمپوزیم یکصدسال گردشگری ایران و رییس پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی ـ گفت: ما برای آینده گردشگری حتماً باید گذشته را مد نظر قرار می دادیم به همین علت در سمپوزیوم گردشگری باید تحقیق خوبی در 100 سال قبل انجام می شد. باید بدانیم چه کارهایی نشده و چه کارهایی اجرا شده است. به همین علت با سلوک گردشگری برنامه ریزی کردیم.

وی اضافه کرد: همه ما می گوییم گردشگری فرابخشی است، اما کمتر به آن عمل می کنیم، خاطره ای از ماهاتیر محمد می خواندم، می دانید که مالزی منابع نفت ندارد، برای همین هم فکر ها در این کشور به سمت گردشگری رفت و مسؤولیت در حد معاون اول برای گردشگری ایجاد شد و با این دیدگاه، مالزی گردشگری را می چرخاند.

دبیر سمپوزیوم یکصدسال گردشگری با بیان این که 90 درصد از فعالیت های گردشگری به عهده بخش خصوصی و نظارت بر فعالیت ها به عهده دولت ها باید باشد، اظهار کرد: بخش های گردشگری با هم پیوستگی لازم را ندارند. به عنوان مثال گردشگری مذهبی از مدار گردشگری خارج است. شاید وقت مطرح کردن الحاق اوقاف همین حالا باشد. در گردشگری همه سازمان ها و دستگاه ها باید به یاری هم بیایند. مثلا ما گردشگری پزشکی نداریم، بلکه بیمار بین المللی داریم. فعالان گردشگری پزشکی ما در واقع رانندگان تاکسی فرودگاه امام هستند.

او مدیریت گردشگری در دوران پساکرونا را سخت تر دانست و با اشاره به شلوغی جاده ها در سرانجام هر هفته، گفت: ما تقاضای نهفته داریم، اگر برنامه نداشته باشیم، این تقاضا به سونامی تبدیل می شود.

ایمانی خوشخو ادامه داد: فرصت طلایی در حوزه گردشگری وجود دارد. زمانی که آقای ضرغامی وزیر گردشگری شد احساس کردم فرصت طلایی در حوزه گردشگری به وجود آمده است. تاریخچه فعالیت های او را آنالیز کنید. برنامه های پربیننده صدا و سیما در دوره او ساخته شد. چه زمانی سراغ داشتید که سه وزیر بهداشت، خارجه و میراث فرهنگی در کنار یکدیگر درباره گردشگری تصمیم بگیرند؟ با این تخصص و ارتباط، حتماً اتفاقات خوبی برای صنعت گردشگری می افتد. دولت سیزدهم عزم دارد که از ظرفیت های مغفول استفاده کند و زمینه های آن نیز فراهم است. سال 83 که کار می کردیم طیفی مخالف گردشگری بودند که الان فروکش نموده است و برای اولین بار رییس حوزه های علمیه کشور در روز جهانی گردشگری پیغام داد، یعنی نگرش ها درحال تغییر است. یقین دارم اگر دست به دست بدهیم روزهای طلایی رقم می خورد

سعید هاشمی ـ رییس دانشگاه علم و فرهنگ ـ نیز گفت: شاید پاندمی کرونا کرونا باعث شده باشد صنعت گردشگری آسیب جدی ببیند، اما به طور قطع صنعت گردشگری جای خود را حفظ نموده است. از آن جایی که بسیاری از کشورها عملاً توسعه اجتماعی و مالی خود را مدیون گردشگری هستند، امیدواریم این سمپوزیوم و رویدادهای مشابه در آینده بتواند راه چاره جدی برای دولت تازه ارائه دهد.

او اضافه کرد: در این جهت صدساله، کشور ما شاید مسائل متعددی در صنعت گردشگری داشته است که آن به هماهنگی و همکاری بین نهادهای علمی و سیاست گذاری برمی شود. در واقع به همین علت بوده است که نتوانستیم از آن بهره لازم را با وجود پتانسیل های خوب ببریم. در این هم افزایی می خواهیم به این پتانسیل ها رنگ واقعیت ببخشیم. ناگفته نماند که بخش خصوصی در این حین بسیار خوب عمل نموده است.

هاشمی ادامه داد: یکی از مؤلفه های مهم در توسعه صنعت گردشگری سیاست ملی در نظام گردشگری است که باید با تدوین اسناد معتبر فضای بهبوددهنده ای را ایجاد کنیم. در واقع شکوفایی کشور به توسعه مالی و اجتماعی وابسته است که صنعت گردشگری پایه مهمی برای رسیدن به این هدف است، امیدواریم که گردشگری بتواند در زندگی مردم اثر خوشایندی بعد از این بیماری منحوس بگذارد.

در این مراسم سیداحمد محیط طباطبایی ـ رییس کمیته ملی ایکوم ایران ـ، محمد بهرام زاده ـ معاون پژوهشی بنیاد ایرانشناسی ـ و ابراهیم پورفرج ـ رییس جامعه تورگردانان ایران ـ به سخنرانی پرداختند. بعلاوه عباس بیدگلی ـ مدیر اجرایی جامعه هتلداران ایران و مدیر کارگروه هتل، مراکز اقامتی و تجهیزات و دکتر فرید جواهرزاده ـ رییس انجمن علمی طبیعتگردی ایران و مدیر کارگروه گردشگری فرهنگی، زیارتی، تاریخی، طبیعتگردی و ورزشی ـ به ارائه مقاله پژوهشی خود پرداختند، درحالی که پس از سرانجام سخنرانی ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، بسیاری از شرکت کنندگان سالن همایش را ترک کردند که باعث گله سخنران ها شد.

در جریان این سمپوزیوم، از کتاب سیر تاریخ و نقش کلان شهرها در یکصد سال گردشگری ایران رونمایی شد.

این سمپوزیوم تا روز چهارشنبه 28 مهرماه در دانشگاه علم و فرهنگ ادامه دارد. برای حضور در این گردهمایی شرکت کنندگان با کد ملی استعلام کرونا می شوند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 22 آبان 1400 بروزرسانی: 22 آبان 1400 گردآورنده: tour-france.ir شناسه مطلب: 1389

به "مخالفت ها با گردشگری فروکش نموده است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مخالفت ها با گردشگری فروکش نموده است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید