کشف قدیمی ترین شواهد لباس دنیا در مراکش، ابزار 120 هزار ساله تهیه لباس

به گزارش تور فرانسه، مطالعات ژنتیکی روی شپش لباس نشان می دهد پوشاک از 170 هزار سال پیش در آفریقا وجود داشته است.

کشف قدیمی ترین شواهد لباس دنیا در مراکش، ابزار 120 هزار ساله تهیه لباس

باستان شناسان می گویند در غاری در مراکش اشیائی متعلق به 120 هزار سال پیش یافته اند که نشان می دهد انسان به یاری آن ها لباس فراوری می نموده است.

به گزارش یورونیوز، این اشیاء که در غار کانترابندیر (Contrebandiers) در فاصله 250 متری خط ساحلی اقیانوس اطلس در شهر تمارا یافت شده است، قدیمی ترین مدارکی است که ساخت پوشاک به وسیله انسان های اولیه را نشان می دهند.

گونه ما، یعنی هوموساپین ها یا انسان خردمند، اولین بار بیش از 300 هزار سال پیش در آفریقا ظاهر شد و پس از آن در نقاط مختلف دنیا توسعه یافت. دانشمندان می گویند انسان های اولیه قبل از خروج از آفریقا لباس می پوشیده اند که که نشان از تکامل فرهنگی و شناختی آن ها دارد.

دانشمندان در این غار 62 ابزار ساخته شده از استخوان حیوانات پیدا نموده اند. الگوی بریدگی روی استخوان های روباه، شغال و گربه وحشی که در این غار به دست آمده نشان می دهد این حیوانات برای گوشت شان پوست کنده نشده اند، بلکه هدف انسان های اولیه جدا کردن پوست آن ها به صورت یکپارچه و برای فراوری لباس بوده است.

استخوان های گاو وحشی و طریقه برش های روی آن هم نشان می دهد که احتمالا گوشت آن ها خورده شده و از پوست شان برای تهیه چرم استفاده شده است.

ابزارهای به دست آمده صیقل داده شده و برای تراشیدن پوست و جدا کردن بافت های چربی و گوشتی جانوری با دقت بالا جهت فراوری خز بسیار مناسب هستند. در میان این آلات و ابزار، دندان یک نهنگ اسپرم باستانی متعلق به 113 هزار سال پیش هم دیده می شود که محققان می گویند علائم سائیدگی روی آن احتمالا نشان می دهد به اسم ابزاری برای تیز کردن ابزار دیگر مورد استفاده قرار می گرفته است.

امیلی هالت باستان شناس تکاملی در موسسه ماکس پلانک، می گوید: برای اینکه بشر بتواند در زیستگاه های سرد دوام بیاورد و توسعه پیدا کند، لباس وسیله ای لازم و ضروری بوده است.

خز، چرم و سایر مواد پوشاکی طبیعی با گذشت زمان بسیار طولانی فاسد می شوند و به همین دلیل هیچ لباس واقعی تهیه شده از این مواد ماقبل تاریخ در این غار پیدا نشده است.

باستان شناسان می گویند ابزارهای استخوانی به دست آمده از درون این غار، که قدمت آنان به 90 تا 120 هزار سال پیش بازمی شود، شکلی پهن دارند که پوست را سوراخ نمی نمایند و حتی امروزه هم برای تهیه پوست چرم و خز استفاده می شوند. انسان های اولیه برای درست کردن آن ها سر یک تکه استخوان ساق را می تراشیدند و آنقدر می سابیدند تا حالتی گرد پیدا کند و پوست را هنگام جدا کردن سوراخ نکند.

تا کنون قدیمی ترین شواهدی که از پوشیدن لباس به وسیله انسان ها یافت شده بود در سیبری و متعلق به 40 تا 45 هزار سال پیش یافت شده بودند.

النور اسکاری، باستان شناس تکاملی در موسسه ماکس پلانک، با بیان اینکه لباس یک نوآوری منحصر به فرد از سوی بشر است می گوید: هرچند ما از لباس برای گرم نگه داشتن یا محافظت از پوست مان استفاده می کنیم، اما آن ها بعلاوه استفاده ای نمادین هم دارند. یعنی با توجه به فرهنگ های مختلف، آن ها را می پوشیم تا چیزی را در خصوص خودمان بیان کنیم.

مطالعات ژنتیکی روی شپش لباس نشان می دهد پوشاک از 170 هزار سال پیش در آفریقا وجود داشته است. محققان می گویند شواهدی در دست است که نشان می دهد نئاندرتال ها، که به لحاظ مختصات ژنتیکی بسیار نزدیک به انسان بوده اند، به وسیله ابزارهای استخوانی در 50 هزار سال پیش لباس فراوری می نموده اند.

نتایج یافته های تازه دانشمندان در نشریه علمی iScience منتشر شده است.00956-1)

منبع: عصر ایران
انتشار: 13 مهر 1400 بروزرسانی: 13 مهر 1400 گردآورنده: tour-france.ir شناسه مطلب: 1344

به "کشف قدیمی ترین شواهد لباس دنیا در مراکش، ابزار 120 هزار ساله تهیه لباس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کشف قدیمی ترین شواهد لباس دنیا در مراکش، ابزار 120 هزار ساله تهیه لباس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید