توضیحات وزیر جهاد کشاورزی درباره صید ماهی در دریای عمان از سوی چینی ها

به گزارش تور فرانسه، وزیر جهاد کشاورزی گفت: حدود 90 کشتی با مالکیت ایرانی در دریای عمان مجوز صید ماهی های مخصوص آبزی پروری را دارند.

توضیحات وزیر جهاد کشاورزی درباره صید ماهی در دریای عمان از سوی چینی ها

با تور چین سفری خاطره انگیز را تجربه کنید و از قدیمیترین تاریخچه آسیا دیدن کنید و از دیوار چین در پکن عبور کنید و به نمایشگاه گوانجو رفته و در خیابانهای شانگهای قدم بزنید.

به گزارش گروه پارلمانی خبرنگاران به نقل از خانه ملت، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در جلسه علنی امروز (سه شنبه، 14 آبان) قوه مقننه درباره علت اعطای مجوز صید به صورت صنعتی به کشتی های با مالکیت چین در آب های خلیج فارس و دریای عمان، گفت: یکی از افتخارات نظام ما کاری است که در شیلات و در زمینه آبزی پروری در طول 40 سال گذشته اجرا شده است، آمار شیلات در قبل از انقلاب 30 هزار تن بوده است که امروز بیش از یک میلیون و 200 هزار تن در صد و صیادی، آبزی پروری در آب های جنوب و شمال کشور انجام می گردد.

وی توضیح داد: آمار شیلات 40 برابر اضافه شده که این دستاورد نظام ما است، علیرغم تمام مسائل و کمبودها صیادان و آبزی پروران در این زمینه بسیار کار کرد ه اند، البته ظرفیت های مغفول زیادی داریم که هنوز از آنها استفاده ننموده ایم، خصوصا در دریا و کشت ماهی در قفس البته متجاوز از 450 تن قفس در دریای شمال و جنوب داریم.

این عضو کابینه دولت دوازدهم ادامه داد: در کشت میگو در دریای ظرفیت بالایی داریم و اخیراً هم در گمیشان کشت میگو هم بهداشتی است و هم بازار جهانی دارد؛ بازار روسیه و چین بازار بزرگی است.

حجتی تأکید کرد: صیدی که در دریای عمان وجود دارد، صید فانوس ماهی ها است که ظرفیت مناسبی است و تبدیل به پودر ماهی می گردد و پودر ماهی در بحث آبزی پروری بسیار مهم است.

وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه آنچه که در خصوص صید کشتی های چینی مطرح می گردد، کشتی های مخصوصی است که برای صید فانو س ماهی در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: تقاضا برای پودر ماهی با افزایش کشت میگو در کشور بیشتر هم می گردد، البته در خلیج فارس مجوزی برای صید فانوس ماهی داده نشده است و این مجوز برای دریای عمان است و این ماهی در وسط آب دریا واقع شده است و کشتی و صید مخصوص برای آن ضروری است.

وی با بیان اینکه 120کشتی برای این صید مجوز گرفته اند، گفت: در موضوع کشتی های چینی قرار بود کشتی هایی مجوز صید بگیرند که پرچم ایران را داشته باشند، در این فرآیند معین شد که حدود 10 - 15 کشتی با مالکیت چینی اما با پرچم ایران مجوز صید گرفته اند که خوشبختانه با پیگیری هایی که انجام شد این مجوزها لغو شدند.

این عضو کابینه دولت دوازدهم توضیح داد: در کارگروهی که تشکیل شده است معین شد کشتی ها یا باید مالکیت ایرانی داشته باشند و یا اجاره به شرط تملیک باشند که این موضوع در خصوص کشتی ها معین شد، بعضی مجوزهای داده شده لغو شده است.

حجتی تأکید کرد: حدود 90 کشور در دریای عمان مجوز دارند و مالکیت ایرانی دارند البته صید این ماهی به تخصص احتیاج دارد که در گذشته حدود 500 نفر از افراد خارجی به عنوان خدمه کشتی ها حضور داشتند که الان به صد نفر تقلیل یافته اند.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در رسانه ها و مطبوعات موضوع صید از کف رودخانه توسط کشتی های چینی بیان می گردد که این درست نیست چرا که این ماهی عمدتاً در میان دریا یافت می شوند و صید آن به صورت ترال است و امکان صید کف دریا نیست. طبق قراردادها عمده ماهی که صید می گردد هم از لحاظ کنترل ، هم نوع صید و هم فاصله از ساحل که به صیادان آسیب نرسد، ملاحظه شده است و 80 درصد صید این کشتی ها صید فانوس ماهی است و 20 درصد آن صید ضمنی بوده که طبیعی است.

وی اضافه کرد: نیروی انتظامی و سازمان بنادر فاصله کشتی ها از ساحل و بقیه موارد را کنترل می نمایند، حدود 12 کشتی متخلف هم شناسایی شده اند و مجوز آنها لغو شده است.

این عضو کابینه دولت دوازدهم ضمن تشکر از حسن نیت نماینده مردم بندرعباس گفت: این مجوزهایی که گفته می گردد هم مراجع بین المللی آن را تأیید نموده اند و همین طور آثاری که در محیط زیست ایجاد می نماید و شما اشاره می کنید، ما همه ملاحظات را در نظر می گیریم و بعد میزان ظرفیت ها آزاد می گردد.

حجتی ادامه داد: یعنی اگر گفته می گردد دو میلیون و 300هزار تن ظرفیت برداشت در دریای عمان وجود دارد، تا 300 هزار تن اجازه برداشت است و آسیبی به جایی وارد نمی گردد و ما از صد هزار تن صحبت می کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: در موضوع کشت ماهی در دریا دو میلیون تن ظرفیت امکان سنجی شده است و سازمان محیط زیست امروز به ما اجازه 400 هزار تنی را داده است و ما در چارچوب ظرفیت ها عمل می کنم.

وی بیان کرد: در ارتباط با آبزیان و مسائل صید و صیادی در داخل دریاها در چارچوبی که مراکز توصیه می نمایند، عمل می کنیم. سازمان های بین المللی هم ناظر هستند و تحت نظر پروتکل ها عمل می نمایند.

این عضو کابینه دولت دوازدهم در سرانجام بیان کرد: ما هنوز در 20 یا 30 هزار تن هستیم و تا 200 هزار تن هنوز فاصله داریم که اجازه مسجل داده شده است، هر وقت به آن کرانه ها رسیدیم، آن زمان نگرانی نمایندگان درست و صحیح است.

منبع: تسنیم
انتشار: 22 بهمن 1398 بروزرسانی: 7 مهر 1399 گردآورنده: tour-france.ir شناسه مطلب: 103

به "توضیحات وزیر جهاد کشاورزی درباره صید ماهی در دریای عمان از سوی چینی ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "توضیحات وزیر جهاد کشاورزی درباره صید ماهی در دریای عمان از سوی چینی ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید