طرز تهیه سوپ پیاز فرانسوی؛ یکی از مشهورترین سوپ ها در دنیا

به گزارش تور فرانسه، با دستور پخت سوپ پیاز فرانسوی، پیش غذای مشهور و مقوی فرانسوی آشنا شوید و یک مهمانی مجلسی با آن ترتیب دهید.

طرز تهیه سوپ پیاز فرانسوی؛ یکی از مشهورترین سوپ ها در دنیا

به یک پیش غذای مجلسی برای مهمانی شام خود احتیاج دارید؟ با خبرنگاران همراه باشید و با رفتن به آشپزخانه، آماده طبخ یک غذای لذیذ و مشهور در سطح دنیای به نام سوپ پیاز فرانسوی شوید.

سوپ پیاز، متشکل از پیازهای خلالی سرخ شده در کره است. از دیگر مواد تشکیل دهنده این سوپ فرانسوی می توان به سرکه سفید، آب گوشت یا عصاره گوشت یا شیر اشاره کرد. سوپ پیاز فرانسوی با یک برش نازک نان فرانسوی و پنیر رنده شده، در نهایت در فر پخته می شود.

اگرچه سوپ پیاز فرانسوی، یک غذای باستانی به شمار می آید، اما در دهه 1960 در ایالات متحده آمریکا به علت علاقه زیاد به غذاهای فرانسوی، مجددا محبوب شد. این غذای مخصوص فرانسوی معمولا به عنوان پیش غذا خورده می شود.

تاریخچه سوپ پیاز فرانسوی

سوپ های پیاز، حداقل از زمان حکومت رومیان محبوب و مشهور بوده اند. این سوپ ها در طول تاریخ به عنوان غذای افراد فقیر شناخته می شدند؛ زیرا پیاز به وفور و به آسانی در دسترس همگان بود. نسخه مدرن این سوپ در قرن هجدهم در پاریس، مرکز فرانسه ابداع شد و مواد تشکیل دهنده آن، پیازهای کاراملی شده و آب گوشت گاو بودند.

ماری جولی گرندجین موکین (Marie Julie Grandjean Mouquin)، همسر هنری مارک موکین، رستوران دار مشهور، اولین کسی بود که سوپ پیاز فرانسوی را در سال 1861 به ایالات متحده آمریکا معرفی کرد. این سوپ معمولا در یک فر یا تنور پخته می شد و روی آن را با نان های خشک مکعبی شکل و پنیر فرانسوی آب شده کومته (Comté)، می پوشاندند.

مواد لازم

برای 4 تا 6 نفر

  • 6 عدد پیاز طلایی یا بنفش بزرگ (حدود 1.5 کیلوگرم) پوست کنده و خلالی خردشده (حدود 10 لیوان پیاز خلالی شده)
  • 4 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 2 قاشق غذاخوری کره
  • 1 قاشق چای خوری شکر
  • نمک به مقدار لازم
  • 2 حبه سیر پوست کنده و له شده
  • 8 لیوان آب گوشت گاو (یا آب مرغ یا ترکیبی از هر دو)
  • نصف لیوان سرکه سفید
  • 2 عدد برگ بو
  • 1 قاشق غذاخوری آویشن تازه یا چند شاخه کوچک آویشن تازه (یا نصف قاشق چای خوری آویشن خشک)
  • نصف قاشق چای خوری فلفل سیاه تازه سابیده شده
  • 8 تکه کوچک نان فرانسوی یا باگت برش خورده به ضخامت 2.5 سانتی متر
  • یک و نیم لیوان پنیر چدار یا پارمزان رنده شده

دستور پخت

1. کاراملی کردن پیازها: 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک ماهیتابه گود بزرگ بریزید و روی حرارت میانه گاز قرار دهید. پیازها را به روغن بیفزایید و هم بزنید تا کاملا به روغن آغشته شوند.

پیازها را بپزید و هم بزنید تا زمانی که نرم شوند. این فرآیند حدود 15 تا 20 دقیقه به طول می انجامد.

شعله گاز را کمی زیاد کنید. بقیه روغن زیتون و کره را به پیازها بیفزایید و به پخت و هم زدن پیازها ادامه دهید تا رنگ پیازها کم کم به رنگ قهوه ای دربیاید. این فرآیند نیز حدود 15 دقیقه دیگر به طول می انجامد.

شکر را به پیازها اضافه کنید تا به کاراملی شدن آن ها کمک کند. 1 قاشق چای خوری نمک هم به پیازها بیفزایید و سرخ کردن پیازها را ادامه دهید تا کاملا قهوه ای شوند. این بخش از سرخ کردن پیازها نیز حدود 10 تا 15 دقیقه دیگر به طول می انجامد.

2. سیر له شده را به پیازها بیفزایید و به مدت 1 دقیقه دیگر آن ها را سرخ کنید.

3. استفاده از سرکه برای جدا کردن پیازهای چسبیده به کف ماهیتابه: سرکه را در ماهیتابه بریزید و قسمت های قهوه ای شده کف و دیواره ماهیتابه را بتراشید تا با پیازها مخلوط شوند.

4. اضافه کردن آب گوشت و طعم دهنده ها: آب گوشت، برگ بو و آویشن را داخل ماهیتابه بریزید. زیر ماهیتابه را زیاد کنید تا سوپ به جوش بیاید. سپس در ماهیتابه را ببندید و شعله گاز را کم کنید تا سوپ به آرامی غل بخورد و بجوشد. سوپ را به مدت 30 دقیقه دیگر بپزید.

کمی نمک و فلفل سیاه تازه سابیده شده را داخل سوپ بریزید و برگ بوها را دربیاورید.

5. تُست کردن تکه های نان فرانسوی یا باگت: فر را در دمای 450 درجه فارنهایت یا 230 درجه سانتی گراد گرم کنید. در حین جوشیدن سوپ، یک تابه مسطح بردارید و روی آن را با کاغذ روغنی یا فویل بپوشانید و در طبقه بالای فر قرار دهید.

دو طرف نان های فرانسوی یا باگت ها را با روغن زیتون چرب کنید. برای این کار به حدود 1.5 قاشق روغن زیتون احتیاج خواهید داشت.

تکه های نان را به مدت 5 تا 7 دقیقه در فر قرار دهید تا برشته و قهوه ای رنگ شوند. سپس آن ها را از فر دربیاورید.

6. اضافه کردن پنیر: نان های تست شده را برگردانید و روی آن ها را با پنیر رنده شده بپوشانید. زمانی که خواستید سوپ را سرو کنید، نان ها را دوباره در فر قرار دهید تا در هنگام سرو، پنیرهای آب شده در حال جلز و ولز و تقریبا قهوه ای رنگ شده باشند.

7. سرو: سوپ را داخل یک کاسه بریزید و یک تکه نان تست شده پنیری روی آن قرار دهید و بلافاصله سرو کنید.

نکات مهم در طبخ سوپ پیاز فرانسوی

  • شما می توانید به جای جدا حاضر کردن نان تست و پنیر، سوپ را داخل کاسه مقاوم در برابر حرارت بریزید و با نان تست و پنیر، روی آن را بپوشانید. سپس به مدت 10 دقیقه آن ها را داخل فر به دمای 350 درجه فارنهایت یا 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا پنیر آب شده و برشته شود و به جلز و ولز بیفتد.
  • مهم ترین بخش سوپ پیاز، مایه آن است. کیفیت این سوپ مستقیما وابسته به مایه استفاده شده در آن است. سوپ پیاز فرانسوی به طور سنتی از آب گوشت گوساله درست می شود؛ اگرچه گاهی اوقات درست کردن یک آب گوشت خوب و غلیظ می تواند سخت یا پرهزینه باشد.
  • اگر از عصاره های گوشت کارخانه ای استفاده می کنید، حتما قبل از طبخ سوپ، آن را مزه کنید و اگر از طعم آن خوشتان نیامد، از آن استفاده نکنید.
  • اگر از گوشت گوساله در تهیه غذاهای خود زیاد استفاده می کنید، حتما تکه های گوشت یا آب گوشت به جای مانده را در فریزر قرار دهید و بعدا از آن ها برای تهیه این سوپ استفاده کنید.
  • کاراملی کردن صحیح پیاز برای طبخ سوپ پیاز بسیار مهم است. کاراملی شدن، یک فرآیند شیمیایی است که در آن، قند موجود در پیاز با رسیدن به دمای مشخص، تغییر رنگ می دهد. این فرآیند به زمانی طولانی احتیاج دارد و نباید در کاراملی کردن پیازها عجله کنید.
  • برای تسریع فرآیند کاراملی شدن پیازها می توان کمی شکر به آن ها افزود.
  • هر چقدر که پیازها بیشتر کاراملی شوند، رنگ آن ها تیره تر می شود و طعم و مزه لذیذتری حاصل می شود.
  • شما می توانید از پیاز سفید، طلایی یا بنفش برای طبخ سوپ پیاز فرانسوی استفاده کنید. اما برای طبخ یک سوپ پیاز سنتی، احتیاج به پیازهای طلایی پوست کنده و خلالی خردشده دارید.
  • کره، بهترین گزینه برای کاراملی کردن پیاز است. البته اگر ممنوعیت مصرف لبنیات دارید، می توانید از کره وگان یا روغن زیتون هم استفاده کنید.
  • برای لعاب انداختن سوپ، بهتر است از آرد چندمنظوره استفاده کنید. استفاده از آرد بدون گلوتن هم بلامانع است. آرد را باید به پیازهای کاراملی شده اضافه کنید و سپس آب گوشت و بقیه مواد را به آن ها بیفزایید. برای این مقدار سوپ، حدود 6 قاشق سوپ خوری آرد چندمنظوره احتیاج است.
  • اگر با سوپ رقیق مسئله ای ندارید، می توانید آرد را از دستور پخت حذف کنید.
  • برای طبخ یک سوپ پیاز مناسب برای گیاهخواران به جای آب گوشت، می توانید از آب سبزیجات هم استفاده کنید.
  • در ریختن سیر، برگ بو، آویشن تازه، نمک و فلفل سیاه صرفه جویی نکنید. طبق مزاج خود، هر چقدر که دوست دارید، سوپ را مزه دار کنید. اگر به آویشن تازه دسترسی ندارید، از آویشن خشک استفاده کنید.
  • نان باگت برشته، گزینه مناسبی برای سوپ پیاز فرانسوی به شمار می آید.
  • پنیر سوئیسی، موتزارلا، پارمسان، گرویره و گودا، پنیرهای مناسبی برای طبخ این سوپ هستند.
  • اگر در حین کاراملی کردن، احساس کردید پیازها در کف قابلمه در حال سوختن هستند، کمی سرکه سفید بیشتر به آن ها بیفزایید تا پیازهای قهوه ای شده را از ته ظرف جدا کنید.

ویدیو

دانلود ویدیو 720p | 360p

سفر به فرانسه با طعم لذیذ سوپ پیاز

خود را در عصرگاه یک روز پاییزی خنک در بلوارهای زیبای پاریس، مرکز فرانسه و شهر نور تصور کنید. به یک رستوران دنج و محلی بروید و خود را به خوردن یک سوپ پیاز لذیذ مهمان کنید.

سوپ پیاز با عطر و بویی وسوسه کننده و پیازهای کاراملی همراه با لایه ای ضخیم از نان برشته شده با پنیر گویره (Gruyere) و پارمزان آب شده از طریق گارسون به سر میز آورده می شود و به محض اینکه یک قاشق از آن را در دهانتان می گذارید، تمام وجودتان را گرم می کند.

آیا پیروز به طبخ این غذای بین المللی ارائه شده در مجموعه 50 غذای خوشمزه دنیا شدید؟ اگر آن را دوست داشتید، تجربه خود را زیر همین مطلب برای ما بنویسید یا از غذای خود عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام ([email protected])، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: کجارو / gimmesomeoven.com / foodtimeline.org / foodnetwork.com / allrecipes.com / simplyrecipes.com
انتشار: 2 فروردین 1401 بروزرسانی: 2 فروردین 1401 گردآورنده: tour-france.ir شناسه مطلب: 1528

به "طرز تهیه سوپ پیاز فرانسوی؛ یکی از مشهورترین سوپ ها در دنیا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سوپ پیاز فرانسوی؛ یکی از مشهورترین سوپ ها در دنیا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید