مصرف شلغم خام بهتر است یا پخته؟

به گزارش تور فرانسه، خبرنگاران | سرویس سلامت - شلغم یکی از سبزیجات مفید و پرخاصیتی است که با طبع گرمی که دارد، به عنوان یکی از موثرترین آنتی بیوتیک های طبیعی شناخته می گردد. مصرف شلغم خام و پخته، فواید زیادی برای بدن به همراه دارد؛ اما شاید بسیاری از افراد ندانند که شلغم خام بهتر است یا پخته؟ چراکه هر کدام دارای معایب و مزایایی هستند. از این رو در این مطلب از خبرنگاران، ابتدا مختصری از خواص شلغم را خواهیم آورد و سپس به مقایسه شلغم خام و شلغم پخته خواهیم پرداخت.

مصرف شلغم خام بهتر است یا پخته؟

خواص شلغم

از خواص شلغم می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • سرشار از ویتامین C
  • آنتی بیوتیک قوی در درمان سرماخوردگی
  • تقویت قوای جنسی و افزایش دهنده اسپرم
  • بهبود سلامت قلب
  • بهبود سلامت پوست و مو
  • به عنوان یک ماده موثر در تقویت بینایی
  • درمان بیماری آرتروز و رماتیسم به علت وجود کلسیم در آن
  • موثر در کاهش وزن و لاغری
  • سرشار از آهن و موثر در درمان کم خونی
  • ضد التهاب و موثر در درمان امراض پوستی

شلغم خام بهتر است یا پخته ؟

  • میزان فیبر و ویتامین

می توان گفت شلغم خام و پخته دارای خواص یکسانی هستند و تنها تفاوت شلغم خام و پخته در مقدار ویتامین C و فیبر خام آن هاست. گفتنی است که سبزیجات خام حاوی فیبر نامحلول هستند که برای جلوگیری از یبوست و حفظ سلامت و بهبود دستگاه گوارش ضروری است. همچنین ویتامین C موجود در سبزی ها، با خردن، پختن و همچنین نگهداری در فریزر به مرور زمان از بین خواهد رفت. بنابراین برای حفظ خواص شلغم و دریافت ویتامین C بیشتر، بهتر است آن را به صورت خام مصرف کرد. برای این منظور می توان از شلغم خام در تهیه انواع سالاد استفاده کرد.

  • هضم

بسیاری از افراد، به دلیل مسائل معده، نمی توانند شلغم را به صورت خام مصرف نمایند؛ برای چنین افرادی، بهترین روش مصرف شلغم، بخار پز کردن شلغم و استفاده از آن در انواع غذا و سوپ است.

نکته: برای حفظ خواص شلغم، بهتر است اواخر زمان پخت غذا، شلغم را به سوپ یا غذای خود اضافه کنید.

  • ایجاد نفخ

بنا به نظرات مطرح شده بعضی از کارشناس طب سنتی، افرادی که به مسائل دستگاه گوارش مبتلا هستند، نباید از شلغم به صورت خام استفاده نمایند؛ چرا که باعث ایجاد نفخ معده در آن ها می گردد. برای جلوگیری از نفخ، بهتر است شلغم را به صورت پخته شده مصرف کرد.

توجه: افرادی که مسائل تیروئیدی دارند، برای استفاده از شلغم و سایر سبزی های ریشه ای، باید حتما با پزشک خود مشورت نمایند.

بیشتر بدانید: خواص شلغم در بارداری چه تاثیری بر مادر و جنین دارد؟

سخن آخر

همان گونه که اشاره شد، مصرف شلغم به صورت خام دارای خواص بیشتری است؛ اما در مواردی که از مسائل معده رنج می برید، مصرف شلغم به صورت پخته شده برای جلوگیری از نفخ و دردمعده توصیه می گردد. شما معمولا شلغم را به صورت خام مصرف می کنید یا پخته؟ مصرف شلغم را برای درمان چه بیماری هایی توصیه می کنید؟

اگر از جمله افرادی هستید که طب سنتی را به داروهای شیمیایی ترجیح می دهید، پیشنهاد می کنیم از مطالب طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی و طرز تهیه شلغم و عسل برای سرماخوردگی نیز دیدن کنید.

منبع: ستاره
انتشار: 25 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 25 اردیبهشت 1400 گردآورنده: tour-france.ir شناسه مطلب: 1113

به "مصرف شلغم خام بهتر است یا پخته؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مصرف شلغم خام بهتر است یا پخته؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید