گوشت گوسفند سالم تر است یا گوساله؟

به گزارش تور فرانسه، گوشت گوسفند و گوساله هر دو گوشت قرمز هستند و از نظر ارزش پروتئینی، تفاوت چندانی با هم ندارند. معمولا رنگ گوشت گوسفند، قرمز روشن و رنگ گوشت گوساله و گاو قرمز پررنگ است. اگرچه گوشت گوسفند و گوساله از نظر ارزش غذایی به خصوص اندازه آهن تفاوتی با هم ندارند اما به علت اینکه گوشت گوسفند بافت ترد و نرم تری دارد و سریع الهضم تر است، بیشتر افراد به مصرف آن گرایش دارند. البته بافت داخلی و بیرونی گوشت گوسفند چربی بیشتری نسبت به گوشت گوساله دارد و به همین علت کسانی که به چاقی، چربی خون و فشارخون بالا مبتلا هستند، باید کمتر آن را در برنامه غذایی شان بگنجانند به خصوص افرادی که دچار چربی خون از نوع کلسترول بالا هستند، نه تری گلیسرید.

گوشت گوسفند سالم تر است یا گوساله؟

البته این افراد باید در وهله اول مصرف گوشت گوسفند و سپس گوساله را کاهش دهند. کسانی هم که دچار نارسایی کلیوی هستند در مصرف گوشت قرمز محدودیت دارند. اگرچه مصرف گوشت گوسفند در افراد مبتلا به اسیداوریک بالا، نقرس یا سنگ های کلیوی از نوع اسیداوریکی، ممنوع نیست اما این بیماران هم باید مصرف آن را محدود و بهتر است بیشتر از گوشت سفید استفاده نمایند.

گوشت قرمز منبع خوبی از پروتئین و مواد معدنی به خصوص آهن است و با مصرف آن به خصوص گوشت گوسفند که چرب تر است، انرژی بیشتری به مصرف نماینده می رساند، پس چه بهتر که بچه ها در حال رشد به خصوص بچه ها لاغر، دختران 13 یا 14 ساله، خانم های جوان، پسران و کسانی که به بیماری کم خونی فقر آهن مبتلا هستند، روزانه حداقل 60 و حداکثر 150 گرم گوشت گوسفندی را به صورت کباب پز، کباب کوبیده، برگ یا چنجه تهیه و مصرف نمایند. به سالمندان و بچه های هم که بدغذا، لاغر و کم خون هستند یا رشدشان با مشکل روبرو شده است توصیه می گردد در برنامه غذایی شان گوشت گوسفند را به علت بافت نرم، هضم راحت و طعم خوبش بگنجانند.

ضمناً، برای اینکه هنگام طبخ غذاهایی مانند آبگوشت به ارزش غذایی آن افزوده گردد بهتر است تکه های گوشت را با استخوان که ترکیباتی مانند کلسیم و کلاژن دارد، بپزید. خوردن مغز استخوان به خصوص برای افراد لاغر و کسانی که به کم خونی مبتلا هستند، مفید است زیرا مقادیر فراوانی چربی، ترکیبات خون ساز به خصوص آهن و چربی های مفید دارد. البته اگر استخوان به تنهایی پخته گردد، روی آن لایه ای به شکل ژله تشکیل می گردد که از نوع ژلاتین است و به تنهایی ارزش غذایی چندانی ندارد اما اگر در کنار مواد غذایی پرپروتئینی مانند گوشت پخته گردد، بسیار مغذی خواهد بود.

منبع: گردشبان
انتشار: 3 اسفند 1401 بروزرسانی: 3 اسفند 1401 گردآورنده: tour-france.ir شناسه مطلب: 1743

به "گوشت گوسفند سالم تر است یا گوساله؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گوشت گوسفند سالم تر است یا گوساله؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید