والدین از برچسب زدن خجالتی خودداری کنند

به گزارش تور فرانسه، کارشناس ارشد روانشناسی بچه ها و نوجوانان گفت: خجالتی بودن در سنین کودکی امری طبیعی تلقی می شود و با افزایش سن بهبود می یابد.

والدین از برچسب زدن خجالتی خودداری کنند

به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرنگاران ، مریم عمادعلی کارشناس ارشد روانشناسی بچه ها و نوجوانان، گفت: خجالتی بودن بچه ها یکی از ناراحتی های والدین است و از این گلایه دارند که کودک آن ها سلام نمی کند یا در مهمان های و اجتماع قایم می شوند و از ایجاد ارتباط خودداری می کنند.

او با اشاره به شکایت والدین مبنی بر اینکه که فرزند آن ها از ارتباط برقرار کردن با بزرگسالان و یا حتی با همسن و سالان خودداری کرده و همیشه وابسته هستند، افزود: خجالتی بودن کودک یک امر طبیعی است، یعنی بچه ها تا حدی خجالتی هستند و با افزایش سن بهتر می شوند.

عمادعلی گفت: البته نکته مهمی که باید به آن توجه گردد این است که نباید از همان ابتدا به کودک برچسب خجالتی بودن زد، چراکه او داشتن این ویژگی را تلقین کرده و خود را به عنوان خجالتی می شناسد، ضمن اینکه همیشه برچسب خجالتی بودن همراه کودک می ماند و باعث می گردد که همه جا خودش را با خصلت نشان دهد.

کارشناس ارشد روانشناسی کودک خاطرنشان کرد: در برخی موارد بچه ها این رفتار را انتخاب می کنند، در چنین مواقعی نباید به این رفتار آن ها توجه کرد تا از تکرار آن جلوگیری گردد، اما والدین می توانند حواس او را با سرگرم کردن به انجام کاری پرت کنند، همچنین نباید در جمع به خجالتی بودن او اشاره گردد، چراکه به خاطر جلب توجه کردن این کار را دوباره تکرار خواهد کرد.

راهکار هایی برای رفع خجالی بودن بچه ها

درمانگر کودک ادامه داد: والدین نباید خجالتی بودن کودک را خیلی مهم جلوه دهند، به این معنا که خودشان را به خاطر رفتار او نگران کنند، چون باعث می گردد که کودک هم فکر کند مشکل بزرگی و غیرقابل حل دارد و از رفع آن ناتوان است، اما یکی از راهکار های موثر در کاهش چنین ویژگی رفتار این است که قبل از خارج شدن از منزل و حضور در اجتماع از جمله؛ عروسی، مهمانی و... برای او توضیح دهید که قرار است او را کجا ببرید و با چه افرادی روبرو خواهد شد تا از قبل آمادگی پیدا کند و برخورد راحت تری با اطرافیان داشته باشد.

عمادعلی در ادامه گفت: بچه ها وقتی وارد محیطی می شوند، به دلیل اینکه همه حواس ها به طرف او برمی گردد و هر کس حرفی با او می زند و از قدرت ادراک همه برخورد ها ناتوان است، سکوت می کند، در این شرایط اطرافیان، او را خجالتی خطاب می کنند، پس بهترین راه این است که قبل از از رفتن به محیط جدید ذهن کودک را آماده کنید تا بهتر بتواند با محیط و افراد حاضر در آن کنار بیاید و ارتباط بهتری برقرار کند.

او درخصوص آماده کردن بچه ها قبل از رفتن به مدرسه و جلوگیری از بروز مسائل در این زمینه اظهار کرد: بازی کردن با کودک و شبیه سازی محیط کلاس می تواند موثر ایت، به این نحو که از کودک بخواهیم یکبار بجای معلم و یکبار هم بجای شاگرد نقش آفرینی کرده تا آمادگی لازم برای رفتن به مدرسه را پیدا کند، حتی می توانیم از عروسک ها به عنوان همکلاسی هایی او استفاده کنیم، صف تشکیل داده، صحبت کرده، دوست پیدا کنیم و با آن ها سر کلاس بنشینیم.

مریم عمادعلی تشویق کردن کودک را یکی دیگر از راهکار ها بیان کرد و بیان داشت: اگر کودکی که نمی تواند سلام کند، یا برای ورود به محیطی جدید مشکل دارد و حتی برای سوال پرسیدن از معلم خود خجالت می کشد، تشویق هایی در خور توانایی ها و سن کودک در نظر بگیرید که منجر به پایین آمدن اعتماد به نفس او نیز نگردد، مثلا برای او شرط بگذاریم که اگر در مهمانی با صدای بلند سلام کردی، هنگام برگشتن خوراکی موردعلاقه ات را تهیه می کنیم، اما باید توجه داشت که تشویق ها باید کوچک باشند تا توقع او بالا نرود و برای تامین نیاز ها به رفتاری ادامه ندهد.

او در خاتمه تاکید کرد: والدین نباید فرزندان خود را به انجام کاری که تمایل ندارد در جمع انجام دهند، اجبار کنند، چراکه این اجبار سبب ایجاد استرس در کودک می گردد.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 29 آذر 1399 بروزرسانی: 29 آذر 1399 گردآورنده: tour-france.ir شناسه مطلب: 833

به "والدین از برچسب زدن خجالتی خودداری کنند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "والدین از برچسب زدن خجالتی خودداری کنند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید